suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kainuun hyvinvointialue

Koulu- ja nuorisopsykologipalvelut

  • Palvelu
  • 8 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Koulupsykologit toimivat perusopetuksessa osana koulujen oppilashuoltoa yhteistyössä oppilaiden, vanhempien, opettajien ja muun oppilashuoltohenkilöstön kanssa. Koulupsykologin tehtävänä on tukea esi- ja perusopetuksessa olevien lasten koulunkäyntiä, psyykkistä hyvinvointia ja kokonaiskehitystä. Koulupsykologiin voivat ottaa yhteyttä niin oppilaat, vanhemmat, kuin koulun henkilökuntakin.

Koulupsy ...

Toimi näin

Voit saada koulu- tai nuorisopsykologin palveluita ajanvarauksella. Palvelua on saatavilla koulupäivän aikana joko koululla, tai sen välittömässä läheisyydessä. Palvelua on mahdollista saada myös etänä.

Kun tarvitset koulu- tai nuorisopsykologin palveluita, ota yhteyttä koulusi tai oppilaitoksesi psykologiin joko puhelimitse, tai sähköpostitse. Koulu- ja nuorisopsykologien yhteystiedot löydät Kainuun hyvinvointialueen verkkosivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu kaikille esi- ja perusopetuksessa sekä toisella asteella opiskeleville henkilöille.

Tausta ja lainsäädäntö

Opiskeluhuollon psykologi (koulupsykologi) tukee koulunkäyntiä, oppimista ja opiskelijan psyykkistä hyvinvointia ja auttaa oppimisvaikeuksissa. Hän selvittää mielenterveyteen liittyviä ongelmia ja tarvittaessa arvioi koululaisen tai opiskelijan hoidon tai tuen tarvetta.

Psykologin palveluja on tarjolla jokaisessa koulussa ja oppilaitoksessa. Opiskelijalle on järjestettävä mahdollisuus keskustella henkilökohtaisesti opiskeluhuollon psykologin kanssa viimeistään seitsemäntenä oppilaitoksen työpäivänä sen jälkeen, kun opiskelija tai huoltaja on tapaamista pyytänyt. Kiireellisissä tilanteissa mahdollisuus on järjestettävä jo samana tai seuraavana työpäivänä.

Opiskeluhuollon psykologi osallistuu koko oppilaitosyhteisön hyvinvoinnin kehittämiseen. Hän ohjaa opiskelijan tarvittaessa myös muiden opiskeluhuollon palveluiden piiriin.

Palvelun toteuttaa

Kainuun hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Kainuun hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Kainuun hyvinvointialue
Päivitetty: 22.3.2024