suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio TE-toimisto

Kotoutujan omaehtoinen opiskelu

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Omaehtoinen opiskelu on hyödyksi silloin, jos TE-toimisto tai kuntakokeilu ei voi tarjota sinulle opiskelupaikkaa kotoutumiskoulutuksesta tai löydät jonkin muun tarpeisiisi paremmin sopivan koulutuksen. Joskus omaehtoinen opiskelu voi nopeuttaa työllistymistäsi ja kotoutumistasi.

Voit joko itse etsiä tai TE-toimisto tai kuntakokeilu voi tarjota sinulle opiskelupaikkaa omaehtoiseen koulutukseen. ...

Toimi näin

Jos suunnittelet opintoja tai olet jo hakenut opiskelemaan, toimi seuraavasti.

  • Ota heti yhteyttä TE -toimistoon tai kuntakokeilun.
  • Joskus TE-toimisto tai kuntakokeilu voi lähettää sinulle opiskelun aloittamiseen ja tukemiseen liittyviä lomakkeita. Toimi saamiesi ohjeiden mukaan ja palauta lomakkeet vähintään kaksi viikkoa ennen kuin aloitat opinnot.
  • Jos ratkaisu on myönteinen, sinulle laaditaan uusi kotoutumissuunnitelma, jossa sovitaan opiskelusta ja siihen liittyvistä velvollisuuksista.
  • Jos ratkaisu on kielteinen, TE-toimisto tai kuntakokeilu lähettää sinulle kirjeen tiedoksi.

Kenelle ja millä ehdoin

Opintojen tukeminen edellyttää sitä, että TE-toimisto tai kuntakokeilu on todennut sinun tarvitsevan koulutusta ja arvioinut opiskelun tukevan kotoutumistasi ja työllistymistäsi. Sinun tulee sopia TE-toimiston tai kuntakokeilun asiantuntijan kanssa opiskelusta kotoutumissuunnitelmassasi. Tarvittaessa sinun tulee toimittaa selvitys opintojesi etenemisestä.

Jos haet ja pääset jollekin omaehtoiselle kurssille, jonka laajuus on vähintään 20 tuntia viikossa, ilmoita siitä heti TE-toimiston tai kuntakokeilun asiantuntijalle. Sinun tulee maksaa mahdollinen kurssimaksu itse.

Jos keskeytät opiskelun, työttömyysturvan maksaminen voi keskeytyä.

Palvelun toteuttaa

Työ- ja elinkeinotoimisto

Muut vastuuorganisaatiot

Kainuun työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Karjalan työ- ja elinkeinotoimisto, Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Keski-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Etelä-Savon työ- ja elinkeinotoimisto, Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimisto, Satakunnan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Lapin työ- ja elinkeinotoimisto, Hämeen TE-toimisto

Palvelusta vastaa

Työ- ja elinkeinotoimisto
Tekstistä vastaa: TE-toimisto
Päivitetty: 9.9.2022