suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio TE-toimisto

Kotoutujan alkukartoitus

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Alkukartoitus on haastattelu, jossa selvitetään opiskelu- ja työhistoriasi, kielitaitosi sekä muut kotoutumiseesi ja työllistymiseesi vaikuttavat asiat. Siihen voidaan tarvittaessa lisätä tarkentavia toimenpiteitä, kuten esimerkiksi kielitaidon tai luku- ja kirjoitustaidon testaaminen. Alkukartoituksen tavoitteena on arvioida, millä palveluilla parhaiten edistetään sinun kotoutumistasi ja työllistymistäsi sekä kotoutumissuunnitelmasi tarve. Alkukartoitus tehdään kahden kuukauden kuluessa siitä, kun olet ilmoittautunut työnhakijaksi tai siitä, kun olet pyytänyt alkukartoituksen tekemistä.

Toimi näin

  1. Ilmoittaudu työnhakijaksi.
  2. Kun olet ilmoittautunut työnhakijaksi, sinuun otetaan yhteyttä joko soittamalla, tekstiviestillä, sähköpostilla tai kirjeellä.
  3. Alkukartoitus tehdään joko TE-toimistossa tai etäyhteyden avulla. Huomioi, että jos et osallistu sovittuun alkukartoitukseen, sillä voi olla vaikutusta sinun työttömyysetuuteesi.

Kenelle ja millä ehdoin

TE-toimisto arvioi, tuleeko sinulle laatia alkukartoitus.

Alkukartoitus edellyttää sitä, että sinulla on voimassa oleva oleskelulupa Suomessa. Vaihtoehtoisesti oleskeluoikeutesi on rekisteröity tai sinulle on myönnetty oleskelukortti. Jos olet asunut Suomessa yli kolme vuotta, voit pyytää TE-toimistoa selvittämään, voidaanko sinulle laatia alkukartoitus.

Sinut siirretään asiakkaaksi kotikuntaasi, jos olet työllisyyden kuntakokeilun asiakas. Jos kuulut työllisyyden kuntakokeilun asiakkaaksi, kotikuntasi vastaa alkukartoituksen tekemisestä.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTyö- ja elinkeinotoimisto
Muut vastuuorganisaatiotVarsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Karjalan työ- ja elinkeinotoimisto, Etelä-Savon työ- ja elinkeinotoimisto, Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Kainuun työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Hämeen työ- ja elinkeinotoimisto, Keski-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimisto, Satakunnan työ- ja elinkeinotoimisto, Lapin työ- ja elinkeinotoimisto
Palvelusta vastaaTyö- ja elinkeinotoimisto
Alue Koko Suomi (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: TE-toimisto
Päivitetty: 2.5.2022