suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio TE-toimisto

Kotoutujan alkukartoitus

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Alkukartoitus on haastattelu, jossa selvitetään opiskelu- ja työhistoriasi, kielitaitosi sekä muut kotoutumiseesi ja työllistymiseesi vaikuttavat asiat. Haastattelun lisäksi kartoituksessa voidaan esimerkiksi testata kieli-, luku- ja kirjoitustaitoasi. Alkukartoituksessa arvioidaan myös tarvetta kotoutumissuunnitelman laatimiseen.

Alkukartoitus tehdään kahden kuukauden kuluessa siitä, kun olet i ...

Toimi näin

  • Ilmoittaudu työnhakijaksi TE-palveluihin.
  • Kun olet ilmoittautunut työnhakijaksi, TE-toimiston tai kuntakokeilun asiantuntija soittaa tai lähettää sinulle tekstiviestin, sähköpostin tai kirjeen.
  • Huomioithan, että jos et osallistu sovittuun alkukartoitukseen, sillä voi olla vaikutusta työttömyysturvan saamiseen.

Kenelle ja millä ehdoin

TE-toimistossa tai kuntakokeilussa arvioidaan, tuleeko sinulle laatia alkukartoitus.

Jotta alkukartoitus voidaan tehdä, sinulla tulee olla voimassa oleva oleskelulupa Suomessa, oleskeluoikeutesi täytyy olla rekisteröity tai sinulla täytyy olla oleskelukortti.

Jos olet asunut Suomessa yli kolme vuotta, voit pyytää TE-toimistoa tai kuntakokeilua selvittämään, voidaanko sinulle laatia alkukartoitus.

Palvelun toteuttaa

Työ- ja elinkeinotoimisto

Muut vastuuorganisaatiot

Keski-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Lapin työ- ja elinkeinotoimisto, Hämeen TE-toimisto, Satakunnan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimisto, Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Kainuun työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Karjalan työ- ja elinkeinotoimisto, Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Etelä-Savon työ- ja elinkeinotoimisto

Palvelusta vastaa

Työ- ja elinkeinotoimisto
Tekstistä vastaa: TE-toimisto
Päivitetty: 12.8.2022