suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio TE-toimisto

Kotoutujan alkukartoitus

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

TE-toimisto laatii sinulle alkukartoituksen sen jälkeen, kun olet ilmoittautunut työnhakijaksi.

Alkukartoitus on haastattelu, jossa selvitetään opiskelu- ja työhistoriasi, kielitaitosi sekä muut kotoutumiseesi ja työllistymiseesi vaikuttavat asiat.  Siihen voidaan tarvittaessa lisätä tarkentavia toimenpiteitä, kuten esimerkiksi kielitaidon tai luku- ja kirjoitustaidon testaaminen. Alkukartoituksen tavoitteena on arvioida, millä palveluilla parhaiten edistetään sinun kotoutumistasi ja työllistymistäsi sekä kotoutumissuunnitelman tarve. Alkukartoitus tehdään kahden kuukauden kuluessa siitä, kun olet ilmoittautunut työnhakijaksi tai siitä, kun olet pyytänyt alkukartoituksen tekemistä.

Toimi näin

  1. Ilmoittaudu työnhakijaksi.
  2. Kun olet ilmoittautunut työnhakijaksi, sinuun otetaan yhteyttä joko soittamalla, tekstiviestillä, sähköpostilla tai kirjeellä.
  3. Alkukartoitus tehdään joko TE-toimistossa, puhelimitse tai etäyhteyden avulla. Huomioi, että jos et osallistu sovittuun alkukartoitukseen, sillä voi olla vaikutusta sinun työttömyysetuuteesi.

Kenelle ja millä ehdoin

TE-toimiston alkukartoituksen laatiminen edellyttää, että olet ilmoittautunut työnhakijaksi TE-toimistoon. Jos olet asunut Suomessa yli 3 vuotta, voit pyytää TE-toimistoa selvittämään, voidaanko sinulle laatia alkukartoitus.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTyö- ja elinkeinotoimisto
Muut vastuuorganisaatiotEtelä-Savon työ- ja elinkeinotoimisto, Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Karjalan työ- ja elinkeinotoimisto, Kainuun työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimisto, Satakunnan työ- ja elinkeinotoimisto, Lapin työ- ja elinkeinotoimisto, Hämeen työ- ja elinkeinotoimisto, Keski-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto
Palvelusta vastaaTyö- ja elinkeinotoimisto
Alue Koko Suomi (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: TE-toimisto
Päivitetty: 19.12.2019