suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio TE-toimisto

Kotoutujan alkukartoitus

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Alkukartoitus on haastattelu, jossa selvitetään opiskelu- ja työhistoriasi, kielitaitosi sekä muut kotoutumiseesi ja työllistymiseesi vaikuttavat asiat. Haastattelun lisäksi kartoituksessa voidaan esimerkiksi testata kieli-, luku- ja kirjoitustaitoasi. Alkukartoituksessa arvioidaan myös tarvetta kotoutumissuunnitelman laatimiseen.

Alkukartoitus tehdään kahden kuukauden kuluessa siitä, kun olet i ...

Toimi näin

  • Ilmoittaudu työnhakijaksi TE-palveluihin.
  • Kun olet ilmoittautunut työnhakijaksi, TE-toimiston tai kuntakokeilun asiantuntija soittaa tai lähettää sinulle tekstiviestin, sähköpostin tai kirjeen.
  • Huomioithan, että jos et osallistu sovittuun alkukartoitukseen, sillä voi olla vaikutusta työttömyysturvan saamiseen.

Kenelle ja millä ehdoin

TE-toimistossa tai kuntakokeilussa arvioidaan, tuleeko sinulle laatia alkukartoitus.

Jotta alkukartoitus voidaan tehdä, sinulla tulee olla voimassa oleva oleskelulupa Suomessa, oleskeluoikeutesi täytyy olla rekisteröity tai sinulla täytyy olla oleskelukortti.

Jos olet asunut Suomessa yli kolme vuotta, voit pyytää TE-toimistoa tai kuntakokeilua selvittämään, voidaanko sinulle laatia alkukartoitus.

Palvelun toteuttaa

TE-toimisto

Muut vastuuorganisaatiot

Hämeen TE-toimisto, Satakunnan TE-toimisto, Kainuun TE-toimisto, Pirkanmaan TE-toimisto, Etelä-Savon TE-toimisto, Pohjois-Karjalan TE-toimisto, Lapin TE-toimisto, Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto, Uudenmaan TE-toimisto, Kaakkois-Suomen TE-toimisto, Keski-Suomen TE-toimisto, Pohjanmaan TE-toimisto, Varsinais-Suomen TE-toimisto, Pohjois-Savon TE-toimisto

Palvelusta vastaa

TE-toimisto
Tekstistä vastaa: TE-toimisto
Päivitetty: 9.8.2023