suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kotkan kaupunki

Kotkan maahanmuuttajapalvelut

  • Palvelu
  • Kotka
  • Julkinen palvelu

Kotkan maahanmuuttajapalveluihin kuuluvat kotoutumisen koordinaatio, seudulliset palvelut, Kotkan tulkkikeskus, Kotkan vastaanottokeskus ja Kotkan hybridiyksikkö sekä jälkihuolto.

Kotoutumisen koordinaatio koordinoi yhteistyötä Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän, Kotka-Kymin seurakunnan sekä kolmannen sektorin toimijoiden kanssa. Tukihenkilötoimintaa ja vapaaehtoistyötä koordinoi Kotkan kaupungin ja Kotka-Kymin seurakunnan yhteinen maahanmuuttajatyön koordinaattori. Osana kotoutumisen koordinaatiota Kotkan kaupunki tarjoaa sosiaaliohjausta niille maahanmuuttajille, joiden kotoutumisaika on päättynyt.

Seudulliset palvelut kattavat Etelä-Kymenlaakson kunnat. Kotka on yhdessä muiden Etelä-Kymenlaakson kuntien kanssa laatinut seudullisen kotouttamisohjelman. Kotouttamisohjelman pohjalta seudullinen maahanmuuttajatyön koordinaattori kehittää toimintamalleja kaksisuuntaiseen kotoutumiseen yhteistyössä Etelä-Kymenlaakson kuntien, Kotka-Kymin seurakunnan ja kolmannen sektorin kanssa. Virkaneuvo antaa puolestaan ohjausta ja neuvontaa Etelä-Kymenlaakson maahanmuuttajille.

Kotkan tulkkikeskus välittää maahanmuuttajien tulkkipalveluja Kymenlaakson kunnille ja Kymsotelle.

Kotkan kaupungin hybridiyksikkö on tarkoitettu ilman huoltajaa, Suomeen turvapaikanhakijoina tulleille tai oleskeluluvan saaneille lapsille ja nuorille. Kotoutumislain mukainen jälkihuolto on tarkoitettu alaikäisenä ilman huoltajaa tulleille nuorille heidän täysi-ikäistymisensä jälkeen.

Kotkan vastaanottokeskuksen tehtävänä on majoittaa ja tarjota lakisääteiset peruspalvelut turvapaikkaa hakeneille henkilöille turvapaikka- ja oleskelulupahakemusten käsittelyprosessin ajaksi.

Kotkassa pakolaisten kotoutumisajan sosiaalityöstä ja -ohjauksesta vastaa Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä (Kymsote).

Toimi näin

Virkaneuvon palveluneuvojat p. 05 234 5844 tai p. 040 510 0547, virkaneuvo@kotka.fi

Sosiaaliohjaaja puh. 040 186 7511

Kenelle ja millä ehdoin

Virkaneuvoon, mahanmuuttajien ensivaiheen ohjaus- ja neuvontapalveluun voivat hakeutua kaikki Etelä-Kymenlaakson alueella asuvat maahanmuuttajat, jotka ovat muuttaneet Suomeen työn, opiskelun, perheen tai paluumuuton vuoksi.

Kaupungin sosiaaliohjaus on tarkoitettu niille maahanmuuttajille, joiden kotoutumisaika on päättynyt.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelusta vastaaKotkan kaupunki
Palvelun toteuttaaKotkan kaupunki
Alue Kotka
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kotkan kaupunki
Päivitetty: 5.11.2019