suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kiuruveden kaupunki

Kotiryhmis

  • Palvelu
  • Kiuruvesi
  • Julkinen palvelu

Kiuruvedellä on käytössä omanlainen ryhmäperhepäivähoidon muoto, kotiryhmis. Ryhmistoiminnassa kaksi hoitajaa muodostaa työparin. Siinä missä tavallisella ryhmiksellä on tilat erillisessä kiinteistössä, kotiryhmiksessä lapset hoidetaan jommankumman hoitajan kotona. Hoitopaikka ei vaihdu, vaan lapset hoidetaan aina saman hoitajan kotona. Kotiryhmis-paikkoja on rajoitetusti.

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa verkossa tai varhaiskasvatushakemus-lomakkeella, ja merkitse toiveeksi kotiryhmis. Huomaa, että kotiryhmispaikkoja on rajoitetusti.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa ryhmäperhepäivähoidosta, joka on varhaiskasvatuslain mukaista varhaiskasvatusta.

Ryhmässä on tavallisesti kaksi hoitajaa. Tällöin ryhmässä voi olla yhtä aikaa hoidossa enimmillään kahdeksan lasta, jotka eivät vielä ole perusopetuksessa. Samanaikaisesti heidän kanssaan ryhmässä voi olla myös kaksi esiopetuksessa tai perusopetuksessa olevaa lasta. Erityisistä syistä ryhmässä voi toimia kolme hoitajaa, jolloin lapsia voi olla enimmillään 12.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKiuruveden kaupunki
Palvelusta vastaaKiuruveden kaupunki
Alue Kiuruvesi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kiuruveden kaupunki
Päivitetty: 26.6.2020