suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Kotihoito ikääntyneille, säännöllisen kotihoidon palvelu

  • Palvelu
  • 6 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kotihoidolla tarkoitetaan palvelua, jolla turvataan, että henkilö suoriutuu jokapäiväiseen elämään kuuluvista toiminnoista kodissaan ja asuinympäristössään. Kotihoitoon kuuluu asiakkaan yksilöllisen tarpeen mukainen hoito ja huolenpito; toimintakykyä ja vuorovaikutusta edistävä ja ylläpitävä toiminta; suoriutumista tukeva toiminta sekä kotisairaanhoito. Kotihoitoa järjestetään henkilölle, joka tar ...

Toimi näin

Kotihoidon palveluihin hakeutumiseksi voit olla yhteydessä ikääntyneiden asiakasohjaukseen. Asiakasohjaus selvittää yhdessä sinun ja läheistesi kanssa tilannettasi ja tuen tarvetta. Mikäli säännöllisen kotihoidon palvelulle on tarvetta, sinut ohjataan määräaikaiselle arviointi- ja kuntoutusjaksolle Arki -palveluun. Saat päätöksen säännöllisen kotihoidon myöntämisestä arviointijakson aikana.

Kenelle ja millä ehdoin

Säännöllinen kotihoito voidaan myöntää, jos heikentynyt muisti tai merkittävät fyysisen tai psyykkisen toimintakyvyn vajeet vaikuttavat arjessa suoriutumiseesi, terveydentilan ylläpitämiseen tai sairauksien hoitoon.

Säännöllisen kotihoidon palvelun myöntämistä edeltää aina määräaikainen arviointi- ja kuntoutusjakso. Sen aikana hoito- ja kuntoutushenkilöstö arvioi yhdessä sinun ja tarvittaessa omaistesi kanssa tilannettasi kokonaisvaltaisesti sekä tukee aktiivisesti toimintakykysi ja voimavarojesi vahvistumista. Arviointijakson jälkeen säännöllinen kotihoidon palvelu voi käynnistyä, jos tarvittavaa tukea ei voida järjestää muulla tavoin, esimerkiksi erilaisten tukipalvelujen avulla.

Palvelun toteuttaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Keski-Uudenmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 17.11.2023