suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio KEHA-keskus

Korvaus kuntouttavan työtoiminnan järjestämisestä

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Kunnalla on oikeus saada kuntouttavan työtoiminnan järjestämisestä valtion korvausta jokaisesta kuntouttavaan työtoimintaan osallistuvasta asiakkaasta. Kuntouttavan työtoiminnan järjestämisestä vastaava kunta voi hakea valtion korvauksen maksatusta KEHA-keskukselta.

Toimi näin

KEHA-keskus maksaa valtionavustukset hakemuksesta. Hakemus täytetään aluehallinnon asiointipalvelussa.

Näin haet maksatusta

Kun olet saanut myönteisen avustuspäätöksen, hae maksatusta sähköisesti aluehallinnon asiointipalvelussa avustuspäätöksen ehtojen mukaan. Täytä hakemus huolellisesti ja liitä siihen vaaditut liitteet.

Lisätietoa valtuuttamisesta

Aluehallinnon sähköisessä asiointipalvelussa maksatushakemuksen voi jättää kunnan valtuuttama henkilö. Valtuutus asiointiin annetaan Suomi.fi-palvelun valtuuksissa. Valtuusrooleja käyttämällä varmistetaan, että korvaushakemuksen valmistelevilla ja lähettävillä henkilöillä on oikeudet edustaa organisaatiota.

Valtuutuksen saaneet henkilöt asioivat asiointipalvelussa organisaationsa puolesta Suomi.fi-tunnistuksen kautta. Kirjautuminen asiointipalveluun tapahtuu henkilökohtaisella pankkitunnisteella, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla valtuuden saamisen jälkeen. Suomi.fi-valtuuksien lisäksi asiointipalvelun käyttö edellyttää yhteisöasiakkaalta Y-tunnusta.

Aluehallinnon sähköiseen asiointiin tarvittava asiointivaltuus on nimeltään Työllisyyden, ympäristön, elinkeinotoiminnan ja liikenteen valtioavustusten hakeminen. Valtuusasia tarkennetaan tunnisteella KUTY.

Valtuuttamisessa noudatetaan Suomi.fi-palvelun voimassa olevia ohjeistuksia. Organisaation puolesta voivat asioida ilman erikseen annettua valtuutta vain henkilöt, joilla on asioiden hoitamiseen olemassa oleva valtuus tai rekisteritietoihin perustuva oikeus.

Kenelle ja millä ehdoin

Korvaus maksetaan aktivointisuunnitelman perusteella jälkikäteen niiltä päiviltä, joina asiakas on osallistunut kuntouttavaan työtoimintaan, enintään neljältä päivältä viikossa. Tarkemmat ehdot ja kriteerit korvauksen maksamiselle löytyvät hakemuslomakkeesta.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Valtioneuvoston asetus valtion korvauksesta kuntouttavan työtoiminnan järjestämiseen 1393/2014

Perustiedot

Palvelun toteuttaaELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus
Muut vastuuorganisaatiotElinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Työ- ja elinkeinotoimisto
Palvelusta vastaaELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus
Alue Koko Suomi (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kieletruotsi, suomi
Tekstistä vastaa: KEHA-keskus
Päivitetty: 3.1.2022