suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vaasan kaupunki

Korkotukilainat

  • Palvelu
  • Vaasa
  • Julkinen palvelu

Korkotukeen oikeutettaviin hankkeisiin on mahdollista hakea erityisryhmien asunto-olojen parantamiseksi myös erityisryhmien investointiavustusta.

Vaasan kaupunki arvioi korkotukilainahakemukset ja antaa lausunnon kohteen tarkoituksenmukaisuuden perusteella. Lausunto lähetetään Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselle (ARA) sekä hakijalle tiedoksi.

Toimi näin

Korkotukilainahakemus jätetään hankkeen sijaintikuntaan, ja lainaan tarvitaan kunnan puolto. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) hyväksyy lainan korkotukilainaksi.

Kaupunki ilmoittaa Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen korkotukilainojen hakuajasta kuulutuksena paikallislehdessä, verkkosivuilla ja virallisella ilmoitustaululla. Lisätietoja saat Vaasan kaupungin asuntopäälliköltä kiinteistötoimesta ja ARAn verkkosivuilta.

Tausta ja lainsäädäntö

Korkotukilainoja voidaan hakea vuokra-asuntojen rakentamiseen, hankkimiseen ja perusparantamiseen sekä vuokratalojen hankintaan. Niitä voidaan hakea myös asumisoikeusasuntojen rakentamiseen, hankkimiseen ja perusparantamiseen sekä osaomistusasuntojen rakentamiseen.

Korkotukilaina on pankin tai muun rahoituslaitoksen myöntämä laina, jonka korosta valtio voi maksaa tietyssä tilanteessa osan. Vuokra- tai asumisoikeusasuntojen rakentamista varten myönnetyllä korkotukilainalla on valtion täytetakaus.

Laki vuokra-asuntojen korkotukilainalla rahoitetuista osaomistusasunnoista

Laki vuokra-asuntolainojen ja asumisoikeustalolainojen korkotuesta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVaasan kaupunki
Palvelusta vastaaVaasan kaupunki
Alue Vaasa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vaasan kaupunki
Päivitetty: 20.5.2019