suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mikkelin kaupunki

Korkotukilainat

  • Palvelu
  • Mikkeli
  • Julkinen palvelu

Mikkelin kaupunki arvioi korkotukilainahakemukset yhdessä sosiaali- ja terveyspalveluiden kanssa. Kaupunki antaa lausunnon kohteen tarkoituksenmukaisuuden perusteella. Lausunto lähetetään Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselle sekä tiedoksi hakijalle.

Toimi näin

Korkotukilainahakemus jätetään hankkeen sijaintikuntaan, ja lainaan tarvitaan kunnan puolto. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) hyväksyy lainan korkotukilainaksi.

Korkotukilainahakemus osoitetaan Mikkelin kaupungille. Lisätietoja saat Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn verkkosivuilta ja Valtiokonttorin verkkosivuilta.

Tausta ja lainsäädäntö

Korkotukilainoja voidaan hakea vuokra-asuntojen rakentamiseen, hankkimiseen ja perusparantamiseen sekä vuokratalojen hankintaan. Niitä voidaan hakea myös asumisoikeusasuntojen rakentamiseen, hankkimiseen ja perusparantamiseen sekä osaomistusasuntojen rakentamiseen.

Korkotukilaina on pankin tai muun rahoituslaitoksen myöntämä laina, jonka korosta valtio voi maksaa tietyssä tilanteessa osan. Vuokra- tai asumisoikeusasuntojen rakentamista varten myönnetyllä korkotukilainalla on valtion täytetakaus.

Laki vuokra-asuntojen korkotukilainalla rahoitetuista osaomistusasunnoista

Laki vuokra-asuntolainojen ja asumisoikeustalolainojen korkotuesta

Palvelun toteuttaa

Mikkelin kaupunki

Palvelusta vastaa

Mikkelin kaupunki
Tekstistä vastaa: Mikkelin kaupunki
Päivitetty: 9.10.2020