suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Liperin kunta

Korkotukilainat

  • Palvelu
  • Liperi
  • Julkinen palvelu

Hakemus jätetään kunnalle, joka päättää vuosittaisista hakuajoista. Hankkeen rahoituksen myöntää rahoituslaitos tai kunta. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) puolestaan hyväksyy lainan korkotukilainaksi. Korkotuen hakemisen ohjeet löytyvät ARAn sivuilta. Valtiokonttori maksaa korkotuen lainan myöntäneelle rahoituslaitokselle.

Toimi näin

Korkotukilainahakemus jätetään hankkeen sijaintikuntaan, ja lainaan tarvitaan kunnan puolto. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) hyväksyy lainan korkotukilainaksi.

Tausta ja lainsäädäntö

Korkotukilainoja voidaan hakea vuokra-asuntojen rakentamiseen, hankkimiseen ja perusparantamiseen sekä vuokratalojen hankintaan. Niitä voidaan hakea myös asumisoikeusasuntojen rakentamiseen, hankkimiseen ja perusparantamiseen sekä osaomistusasuntojen rakentamiseen.

Korkotukilaina on pankin tai muun rahoituslaitoksen myöntämä laina, jonka korosta valtio voi maksaa tietyssä tilanteessa osan. Vuokra- tai asumisoikeusasuntojen rakentamista varten myönnetyllä korkotukilainalla on valtion täytetakaus.

Laki vuokra-asuntojen korkotukilainalla rahoitetuista osaomistusasunnoista

Laki vuokra-asuntolainojen ja asumisoikeustalolainojen korkotuesta

Palvelun toteuttaa

Liperin kunta

Palvelusta vastaa

Liperin kunta
Tekstistä vastaa: Liperin kunta
Päivitetty: 4.9.2023