suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kiuruveden kaupunki

Korkotukilainat

  • Palvelu
  • Kiuruvesi
  • Julkinen palvelu

Korkotukilainaa voidaan hakea vuokra-, asumisoikeus- ja osaomistusasuntojen rakentamiseen, vuokra- ja asumisoikeustalojen perusparantamiseen sekä vuokra- ja asumisoikeustalojen asuntojen hankkimiseen. Korkotukilaina on pankin tai muun rahalaitoksen myöntämä laina, jonka korosta valtio maksaa osan korkotukena, mikäli korko ylittää perusomavastuun korkoprosentin.

Matalaenergisen omakotitalon rakentaminen /uuden omakotitalon hankintaan aiemmin myönnetty korkotuki on poistunut vuonna 2015.

Toimi näin

Korkotukilainahakemus jätetään hankkeen sijaintikuntaan, ja lainaan tarvitaan kunnan puolto. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) hyväksyy lainan korkotukilainaksi.

Tausta ja lainsäädäntö

Korkotukilainoja voidaan hakea vuokra-asuntojen rakentamiseen, hankkimiseen ja perusparantamiseen sekä vuokratalojen hankintaan. Niitä voidaan hakea myös asumisoikeusasuntojen rakentamiseen, hankkimiseen ja perusparantamiseen sekä osaomistusasuntojen rakentamiseen.

Korkotukilaina on pankin tai muun rahoituslaitoksen myöntämä laina, jonka korosta valtio voi maksaa tietyssä tilanteessa osan. Vuokra- tai asumisoikeusasuntojen rakentamista varten myönnetyllä korkotukilainalla on valtion täytetakaus.

Laki vuokra-asuntojen korkotukilainalla rahoitetuista osaomistusasunnoista

Laki vuokra-asuntolainojen ja asumisoikeustalolainojen korkotuesta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaAsumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA)
Palvelusta vastaaKiuruveden kaupunki
Alue Kiuruvesi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kiuruveden kaupunki
Päivitetty: 26.6.2020