suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kauhajoen kaupunki

Korkotukilainat

  • Palvelu
  • Kauhajoki
  • Julkinen palvelu

Kauhajoen kaupunki arvioi korkotukilainahakemukset yhdessä sosiaali- ja terveyspalvelujen kanssa. Kaupunki antaa lausunnon kohteen tarkoituksenmukaisuuden perusteella. Lausunto lähetetään Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselle.

Toimi näin

Korkotukilainahakemus jätetään hankkeen sijaintikuntaan, ja lainaan tarvitaan kunnan puolto. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) hyväksyy lainan korkotukilainaksi.

Kaupunki ilmoittaa Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen korkotukilainojen hakuajasta kuulutuksena paikallislehdessä, verkkosivuilla ja ilmoitustaululla. Hakuaika löytyy myös Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn verkkosivuilta.

Korkotukilainahakemus osoitetaan Kauhajoen kaupungin tekniselle osastolle. Lisätietoja saat Kauhajoen kaupungin asuntosihteeriltä, Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn verkkosivuilta ja Valtiokonttorin verkkosivuilta.

Tausta ja lainsäädäntö

Korkotukilainoja voidaan hakea vuokra-asuntojen rakentamiseen, hankkimiseen ja perusparantamiseen sekä vuokratalojen hankintaan. Niitä voidaan hakea myös asumisoikeusasuntojen rakentamiseen, hankkimiseen ja perusparantamiseen sekä osaomistusasuntojen rakentamiseen.

Korkotukilaina on pankin tai muun rahoituslaitoksen myöntämä laina, jonka korosta valtio voi maksaa tietyssä tilanteessa osan. Vuokra- tai asumisoikeusasuntojen rakentamista varten myönnetyllä korkotukilainalla on valtion täytetakaus.

Laki vuokra-asuntojen korkotukilainalla rahoitetuista osaomistusasunnoista

Laki vuokra-asuntolainojen ja asumisoikeustalolainojen korkotuesta

Palvelun toteuttaa

Kauhajoen kaupunki

Palvelusta vastaa

Kauhajoen kaupunki
Tekstistä vastaa: Kauhajoen kaupunki
Päivitetty: 24.11.2021