suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasalan kaupunki

Korkotukilainat

  • Palvelu
  • Kangasala
  • Julkinen palvelu

Korkotukilainaa voidaan hakea vuokra-, asumisoikeus- ja osaomistusasuntojen rakentamiseen, vuokra- ja asumisoikeustalojen perusparantamiseen sekä vuokra- ja asumisoikeustalojen asuntojen hankkimiseen.

Lainan myöntää pankki, vakuutusyhtiö tai muu luottolaitos. Korkotukilainaksi sen hyväksyy kaupunki. Korkotuen maksaa lainanantajalle valtionkonttori.

Korkotukilainoja myönnetään yksityishenkilöl ...

Toimi näin

Korkotukilainahakemus jätetään hankkeen sijaintikuntaan, ja lainaan tarvitaan kunnan puolto. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) hyväksyy lainan korkotukilainaksi.

Korkotukilainaa haetaan erillisellä Korkotukilainahakemus-lomakkeella. Lisätietoa saat Kangasalan asuntoasioiden toimistosihteeriltä

Kenelle ja millä ehdoin

Valtion tukemaa korkotukilainaa voivat saada kunta, kaupunki tai muu julkisyhteisö, yleishyödyllinen yhteisö ja em. yhteisöjen omistama osakeyhtiö.

Tausta ja lainsäädäntö

Korkotukilainoja voidaan hakea vuokra-asuntojen rakentamiseen, hankkimiseen ja perusparantamiseen sekä vuokratalojen hankintaan. Niitä voidaan hakea myös asumisoikeusasuntojen rakentamiseen, hankkimiseen ja perusparantamiseen sekä osaomistusasuntojen rakentamiseen.

Korkotukilaina on pankin tai muun rahoituslaitoksen myöntämä laina, jonka korosta valtio voi maksaa tietyssä tilanteessa osan. Vuokra- tai asumisoikeusasuntojen rakentamista varten myönnetyllä korkotukilainalla on valtion täytetakaus.

Laki vuokra-asuntojen korkotukilainalla rahoitetuista osaomistusasunnoista

Laki vuokra-asuntolainojen ja asumisoikeustalolainojen korkotuesta

Palvelun toteuttaa

Kangasalan kaupunki

Palvelusta vastaa

Kangasalan kaupunki
Tekstistä vastaa: Kangasalan kaupunki
Päivitetty: 29.5.2020