suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Korkotukilainahakemusten vastaanotto

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Korkotukilainoilla rahoitetaan vuokra- ja asumisoikeustalojen rakentamista, perusparantamista ja hankintaa. Tarvitset korkotukilainaan kunnan puollon.

Oulun kaupunki antaa lausunnon ja toimittaa hakemuksesi edelleen ARAn käsiteltäväksi. Korkotukilainoilla on jatkuva haku.

Toimi näin

Korkotukilainahakemus jätetään hankkeen sijaintikuntaan, ja lainaan tarvitaan kunnan puolto. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) hyväksyy lainan korkotukilainaksi.

Toimita korkotukilainahakemuksesi Oulun kaupungin kirjaamoon. Laita kuoreen merkintä ”Lausuntopyyntö korkotukilainahakemukseen”. Voit myös lähettää hakemuksesi sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo[at]ouka.fi.

Lisätietoja voit kysyä asumisen asiantuntijalta puhelimitse tai sähköpostitse osoitteella asumispalvelut[at]ouka.fi.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Korkotukilainoja voidaan hakea vuokra-asuntojen rakentamiseen, hankkimiseen ja perusparantamiseen sekä vuokratalojen hankintaan. Niitä voidaan hakea myös asumisoikeusasuntojen rakentamiseen, hankkimiseen ja perusparantamiseen sekä osaomistusasuntojen rakentamiseen.

Korkotukilaina on pankin tai muun rahoituslaitoksen myöntämä laina, jonka korosta valtio voi maksaa tietyssä tilanteessa osan. Vuokra- tai asumisoikeusasuntojen rakentamista varten myönnetyllä korkotukilainalla on valtion täytetakaus.

Laki vuokra-asuntojen korkotukilainalla rahoitetuista osaomistusasunnoista

Laki vuokra-asuntolainojen ja asumisoikeustalolainojen korkotuesta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 15.1.2020