suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hattulan kunta

Korkotukilainahakemusten vastaanotto

  • Palvelu
  • Hattula
  • Julkinen palvelu

Korkotukilainahakemus esimerkiksi vuokratalon rakentamista varten jätetään hankkeen sijaintikuntaan, ja lainaan tarvitaan kunnan puolto. Kunnassa asiaa hoitavat talous- ja henkilöstöjohtaja sekä hallintopäällikkö.

Toimi näin

Korkotukilainahakemus jätetään hankkeen sijaintikuntaan, ja lainaan tarvitaan kunnan puolto. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) hyväksyy lainan korkotukilainaksi.

Toimita hakemus kunnanvirastolle Pappilanniemeen, missä asiaa hoitavat talous- ja henkilöstöjohtaja sekä hallintopäällikkö. Heiltä saat myös tarvittaessa lisätietoja.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Korkotukilainoja voidaan hakea vuokra-asuntojen rakentamiseen, hankkimiseen ja perusparantamiseen sekä vuokratalojen hankintaan. Niitä voidaan hakea myös asumisoikeusasuntojen rakentamiseen, hankkimiseen ja perusparantamiseen sekä osaomistusasuntojen rakentamiseen.

Korkotukilaina on pankin tai muun rahoituslaitoksen myöntämä laina, jonka korosta valtio voi maksaa tietyssä tilanteessa osan. Vuokra- tai asumisoikeusasuntojen rakentamista varten myönnetyllä korkotukilainalla on valtion täytetakaus.

Laki vuokra-asuntojen korkotukilainalla rahoitetuista osaomistusasunnoista

Laki vuokra-asuntolainojen ja asumisoikeustalolainojen korkotuesta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHattulan kunta
Palvelusta vastaaHattulan kunta
Alue Hattula
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hattulan kunta
Päivitetty: 9.1.2020