suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lapin hyvinvointialue

Kolpeneen asumisen palvelut

  • Palvelu
  • 21 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kolpeneen palvelukeskus tarjoaa asumisen palveluja kehitysvammaisille ja autisminkirjon henkilöille.

Asuntoryhmät ja ryhmäasunnot sijaitsevat Rovaniemellä, Sodankylässä ja Kittilässä. Asuntomme ovat esteettömiä ja sijaitsevat palvelujen läheisyydessä. Asuntoryhmäasuminen mahdollistaa vaikeavammaiselle sekä paljon tukea tarvitsevalle asumisen omassa asunnossa.

Tarjoamme myös muuttovalmennusta. M ...

Toimi näin

Tuki- ja osaamiskeskuksen asumisen palveluihin hakeutumiseksi sinulle tulee tehdä vammaispalveluissa palvelutarpeen kartoitus. Tämän jälkeen sosiaalityöntekijäsi ottaa yhteyttä Kolpeneen tuki- ja osaamiskeskuksen asumisen palvelupäällikköön selvittääkseen vapaat asunnot.

Kenelle ja millä ehdoin

Kolpeneen tuki- ja osaamiskeskuksessa järjestetään asumisen palvelua vammaispalveluna paljon tukea tarvitseville kehitysvammaisille, autismikirjon henkilöille, moni- sekä liikuntavammaisille asiakkaille.

Tausta ja lainsäädäntö

Ympärivuorokautista palveluasumista tarjoavassa paikassa voi asua, jos

  • hoidon ja huolenpidon tarve on sairauden, ikääntymisen tai vamman takia vuorokaudenajasta riippumatonta
  • hoitoa ja huolenpitoa ei ole mahdollista toteuttaa muuten.

Vammaisille henkilöille ympärivuorokautista palveluasumista voidaan järjestää myös kotiin.

Ympärivuorokautinen palveluasuminen voi olla jatkuvaa tai lyhytaikaista. Siihen kuuluvat hoidon, huolenpidon ja ohjauksen lisäksi asiakkaan toimintakykyä ylläpitävä ja edistävä toiminta, ulkoilu ja liikunta, ateria- ja vaatehuolto, peseytymis- ja siivouspalvelut sekä muut tarvittavat palvelut vuorokaudenajasta riippumatta.

Asiakas voi kalustaa asuntonsa itse. Asiakas maksaa ympärivuorokautisesta palveluasumisesta vuokran sekä kuukausimaksun, joka määritellään asiakkaan tulojen perusteella. Maksu sisältää ympärivuorokautiseen palveluasumiseen kuuluvat palvelut. Asiakas maksaa lisäksi lääkkeensä ja muut kulunsa (esim. hiusten leikkauksen). Ympärivuorokautista palveluasumista tarjoavat julkiset ja yksityiset palveluntuottajat.

Palvelun toteuttaa

Lapin hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Lapin hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Lapin hyvinvointialue
Päivitetty: 21.3.2024