suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Nurmeksen kaupunki

Kolmiperhepäivähoito

  • Palvelu
  • Nurmes
  • Julkinen palvelu

Alle kouluikäisen lapsen varhaiskasvatus voi tapahtua ns. kolmiperhepäivähoitona. Ryhmä voi muodostua 2-4 perheen lapsista. Kunnan perhepäivähoitaja hoitaa lapsia vuoroviikoin perheiden kodeissa sen mukaisesti, mitä perheet ovat asiasta sopineet. Kotien on oltavan tarkoitukseen sopivia. Se perhe, jonka kotona lapsia hoidetaan, vastaa ruoan hankinnasta ja esivalmisteluista. Kunta korvaa ruokailusta aiheutuneet kulut.

Toimi näin

Voit hakea kolmiperhepäivähoitoa ympäri vuoden. Tee sähköinen varhaiskasvatushakemus Daisy-asiointipalvelussa (eDaisy) viimeistään 4 kk ennen kuin lapsi tarvitsee varhaiskasvatuspaikan. Voit täyttää varhaiskasvatushakemuksen myös kaupungin asiointipisteissä. Varhaiskasvatushakemus on voimassa yhden vuoden saapumispäivästä lukien. Tee erikseen varhaiskasvatushakemus jokaisesta kolmiperhepäivähoitoon hakevasta lapsesta. Tee varhaiskasvatushakemus heti, kun haet koulutukseen tai opiskelemaan, ilmoittaudut työvoimatoimiston asiakkaaksi, teet työpaikkahakemuksen, valmistelet muuttoa Nurmekseen tai olet palaamassa töihin esimerkiksi hoitovapaan jälkeen. Edellä mainitut eivät ole äkillisiä hoidontarpeita vaan ennakoituja ja suunniteltuja. Voit aina peruuttaa varhaiskasvatushakemuksen, mikäli lapsesi ei tarvitsekaan varhaiskasvatuspaikkaa. Jos lapsellasi on jo kunnallinen varhaiskasvatuspaikka ja haluat hänelle siirron toiseen kunnalliseen varhaiskasvatuspaikkaan, tee (muutosilmoitus) toive hoitopaikan vaihdosta Daisy-asiointipalvelussa (eDaisy).

Toimita tuloselvitykset Daisy-asiointipalvelussa (eDaisy) varhaiskasvatuksen asiakasmaksun määrittelyä varten viimeistään ensimmäisen hoitokuukauden aikana. Mikäli et toimita asianmukaisia tuloselvityksiä, peritään varhaiskasvatuksesta korkein maksu, kunnes toimitat tulotiedot.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Varhaiskasvatuksesta peritään kuukausimaksu. Maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, bruttotulot ja huoltajien valitsema, ennalta sovittu ja ilmoitettu lapsen tarvitsema varhaiskasvatusaika kalenterikuukaudessa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNurmeksen kaupunki
Palvelusta vastaaNurmeksen kaupunki
Alue Nurmes
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Nurmeksen kaupunki
Päivitetty: 13.2.2020