suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Kolmiperhepäivähoito

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Laukaan kunta
Alue: Laukaa
Palvelun kieli: suomi

Kunnallisessa kolmiperhepäivähoidossa perhepäivähoitaja huolehtii 2-4 perheen lapsista esim. vuoroviikoin lasten omissa kodeissa. Kolmiperhepäivähoidossa perheet keskenään ovat yleensä ennakkoon sopineet yhteistyöstä ja hoidon järjestämisestä lasten hoitoajat huomioiden.

Kunnallisessa kolmiperhepäivähoidossa kunta palkkaa perhepäivähoitajan. Perhe hankkii ja valmistaa hoitopäivän aikana tarjottavat ruoat, ja perheelle maksetaan kulukorvausta.


Toimi näin

Voit hakea kolmiperhepäivähoitopaikkaa sähköisellä päivähoitohakemuksella tai lomakkeella. Löydät tulostettavan lomakkeen sekä sähköisen asiointikanavan ohjeineen varhaiskasvatuksen verkkosivuilta. Lomakkeita saat myös päivähoitotoimistosta.

Palauta hakemuslomake päivähoitotoimistoon postitse (Laukaan kunta, Varhaiskasvatus, PL 6, 41341 Laukaa). Lisätietoja kunnallisesta kolmiperhepäivähoidosta saat varhaiskasvatuksen verkkosivulta sekä alueiden päivähoidon ohjaajilta.


Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoitopäivien pituus.


Tausta ja lainsäädäntö

Alle kouluikäisen lapsesi varhaiskasvatus voi tapahtua ns. kolmiperhepäivähoitona. Ryhmä voi muodostua 2-4 perheen lapsista. Kunnan perhepäivähoitaja hoitaa lapsia vuoroviikoin perheiden kodeissa sen mukaisesti, mitä perheet ovat asiasta sopineet. Kotien on oltava tarkoitukseen sopivia. Lapsiryhmässä voi olla korkeintaan neljä alle kouluikästä lasta. Viidentenä lapsena voi olla esikoululainen tai koululainen, joka tarvisee osapäivähoitoa.

Se perhe, jonka kotona lapsia hoidetaan, vastaa ruoan hankinnasta ja esivalmisteluista. Kunta korvaa ruokailusta aiheutuvat kulut.


Palvelun toteuttaa: 
Laukaan kunta