suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Kolmiperhepäivähoito

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Kunnallisessa kolmiperhepäivähoidossa perhepäivähoitaja huolehtii 2-4 perheen lapsista esim. vuoroviikoin lasten omissa kodeissa. Kolmiperhepäivähoidossa perheet keskenään ovat yleensä ennakkoon sopineet yhteistyöstä ja hoidon järjestämisestä lasten hoitoajat huomioiden.

Kunnallisessa kolmiperhepäivähoidossa kunta palkkaa perhepäivähoitajan. Perhe hankkii ja valmistaa hoitopäivän aikana tarjotta ...

Toimi näin

Voit hakea kolmiperhepäivähoitopaikkaa sähköisellä päivähoitohakemuksella tai tulostettavalla lomakkeella. Palauta hakemuslomake päivähoitotoimistoon postitse (Laukaan kunta, Varhaiskasvatus, PL 6, 41341 Laukaa).

Lisätietoja kunnallisesta kolmiperhepäivähoidosta saat varhaiskasvatuksen verkkosivulta sekä alueiden päivähoidon ohjaajilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Tausta ja lainsäädäntö

Alle kouluikäisen lapsesi varhaiskasvatus voi toteutua niin sanottuna kolmiperhepäivähoitona. Ryhmä voi muodostua 2-4 perheen lapsista. Kunnan perhepäivähoitaja hoitaa lapsia vuoroviikoin perheiden kodeissa sen mukaisesti, mitä perheet ovat asiasta sopineet. Kotien on oltava tarkoitukseen sopivia. Lapsiryhmässä voi olla korkeintaan neljä alle kouluikäistä lasta. Viidentenä lapsena voi olla esikoululainen tai koululainen, joka tarvisee osapäivähoitoa.

Se perhe, jonka kotona lapsia hoidetaan, vastaa ruoan hankinnasta ja esivalmisteluista. Kunta korvaa ruokailusta aiheutuvat kulut.

Palvelun toteuttaa

Laukaan kunta

Palvelusta vastaa

Laukaan kunta
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 13.3.2024