suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuopion kaupunki

Kolmiperhepäivähoito

  • Palvelu
  • Kuopio
  • Julkinen palvelu

Kuopiossa voit hakea kolmiperhepäivähoitopaikkaa vähintään 10 kuukauden ikäiselle lapselle. Lasten hoitoryhmää muodostettaessa lasten hoitoaikojen yhteensopivuus on keskeinen lähtökohta. Kolmiperhepäivähoidon toteuttaminen edellyttää myös vanhempien osallistumista.

Kodin varustetasolta ja siisteydeltä edellytetään samoja asioita kuin yleensä perhepäiväkodilta. Hoitaja vastaa osaltaan työpäivänsä aikana kodin järjestyksestä.

Sairastuneen lapsen hoidon järjestelyistä vastaavat ensisijaisesti vanhemmat.

Hoitajan ollessa vuosilomalla, koulutuksessa tai sairaana lasten varahoito järjestetään päiväkodin yhteydessä toimivassa varahoitopaikassa, toisen perhepäivähoitajan luona tai päiväkotiryhmässä.

Jos tarvitset työn tai opiskelun vuoksi lapsellesi iltahoitoa tai vuorotyön vuoksi yöhoitoa, hae hoitopaikkaa ilta- tai vuorohoitopäiväkodista.

Toimi näin

Käytä päivähoitopaikkaa hakiessasi ensisijaisesti verkkoasiointia. Jos sinun ei ole mahdollista käyttää verkkoasiointikanavaa, vie päivähoitohakemus tulostettuna päivähoitotoimistoon tai lähetä se postitse.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Lasten hoitoryhmää muodostettaessa lasten hoitoaikojen yhteensopivuus on keskeinen lähtökohta. Kolmiperhepäivähoidon toteuttaminen edellyttää myös vanhempien osallistumista.

Palvelu on maksullinen.

Maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoitopäivien pituus.

Tausta ja lainsäädäntö

Alle kouluikäisen lapsesi varhaiskasvatus voi toteutua niin sanottuna kolmiperhepäivähoitona. Ryhmä voi muodostua 2-4 perheen lapsista. Kunnan perhepäivähoitaja hoitaa lapsia vuoroviikoin perheiden kodeissa sen mukaisesti, mitä perheet ovat asiasta sopineet. Kotien on oltava tarkoitukseen sopivia. Lapsiryhmässä voi olla korkeintaan neljä alle kouluikäistä lasta. Viidentenä lapsena voi olla esikoululainen tai koululainen, joka tarvisee osapäivähoitoa.

Se perhe, jonka kotona lapsia hoidetaan, vastaa ruoan hankinnasta ja esivalmisteluista. Kunta korvaa ruokailusta aiheutuvat kulut.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKuopion kaupunki
Palvelusta vastaaKuopion kaupunki
Alue Kuopio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kuopion kaupunki
Päivitetty: 22.1.2020