suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Järvenpään kaupunki

Koirapuistot ja koirien jätöksistä huolehtiminen

  • Palvelu
  • Järvenpää
  • Julkinen palvelu

Koirapuistot ovat paikkoja, joissa koirat voivat nauttia vapaana olosta. Järjestyslain mukaan koira on muuten pidettävä kytkettynä taajama-alueella liikuttaessa.

Jotta leikkihetket olisivat turvallisia ja mukavia kaikille koirille ja niiden omistajille, on koirapuistoon laadittu säännöt, jotka ovat näkyvillä myös koirapuistossa paikan päällä. Jokainen koirapuistossa kävijä vastaa omasta koirastaan ja sen käytöksestä. Tärkeintä on huomioida muut koirat omistajineen. Kaikissa puistoissa on jäteastiat koirien kakoille. Järvenpäässä on kolme koirapuistoa eri kaupunginosissa.

Järvenpään kaupunki jakaa ilmaisia koirankakkaroskistarroja kiinnitettäväksi pientalojen omistuksessa oleviin roskiksiin. Tarroja saa Seutulantalon palvelupisteestä (Seutulantie 12). Tarrojen tarkoituksena on mahdollistaa asukkaiden osallistuminen siisteyden ylläpitoon.

Koirankakkaroskistarran liimaaminen pientalon roskiksen kylkeen tarkoittaa sitä, että ohikulkevalle koiranulkoiluttajalle annetaan lupa laittaa koirankakkapussinsa kyseiseen roskikseen. Osoitteessa www.koirankakkaroskis.fi voi halutessaan lisätä oman roskiksensa kartalle. Kartan avulla koiranulkoilutusreitin voi suunnitella sen mukaan missä roskiksia on. Samasta osoitteesta löytyy myös tarkempaa tietoa asiasta.

Toimi näin

Lisätietoja kaupungin kotisivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Järvenpäässä ei peritä koiraveroa

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJärvenpään kaupunki
Palvelusta vastaaJärvenpään kaupunki
Alue Järvenpää
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Järvenpään kaupunki
Päivitetty: 30.7.2020