suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rovaniemen kaupunki

Kiusaamisen vastainen työ

  • Palvelu
  • Rovaniemi
  • Julkinen palvelu

Jokaisella lapsella on oikeus turvalliseen päiväkoti- ja kouluarkeen. Kiusaamisen vastainen työ täydentää koulujen ja varhaiskasvatuksen keinoja puuttua vaikeisiin ja pitkään jatkuneisiin kiusaamis- ja konfliktitilanteisiin ulkopuolisen työntekijän voimin. Työn keskiössä on tilanteiden selvittäminen ja yhteistyö eri osapuolten välillä.

Kiusaamisen vastaisessa työssä keskeistä on lapsen tai nuoren ...

Toimi näin

Jos sinua kiusataan, pyydä apua omalta huoltajalta, opettajalta, luokanvalvojalta tai koulun rehtorilta. Myös lapsen tai nuoren huoltaja voi olla yhteydessä kouluun ja pyytää kiusaamisen vastaisen työn koordinaattorin yhteydenottoa.

Voit myös tehdä lastensuojeluilmoituksen tai rikosilmoituksen netissä. Jos tarvitset apua niiden tekemiseen, kysy neuvoa joltain tutulta, turvalliselta aikuiselta. Lapsen tai nuoren huoltaja voi kysyä neuvoa ilmoituksen tekemiseen verkossa esimerkiksi nuorisotiedotuspisteeltä.

Kenelle ja millä ehdoin

Kiusaamisen vastaista työtä toteutetaan Rovaniemen varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen yksiköissä. Työtä tehdään ennaltaehkäisevästi ja yksittäisiä konfliktitilanteita selvittäen.

Palvelun toteuttaa

Rovaniemen kaupunki

Palvelusta vastaa

Rovaniemen kaupunki
Tekstistä vastaa: Rovaniemen kaupunki
Päivitetty: 27.10.2023