suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Varkauden kaupunki

Kirjastopalvelut

  • Palvelu
  • Varkaus
  • Julkinen palvelu

Varkauden kaupunginkirjasto on yleinen kirjasto, joka tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuksia tiedonsaantiin, oppimiseen ja itsensä kehittämiseen sekä elämyksiin ja henkiseen kasvuun. Kirjastossa on tarjolla kirjoja, sarjakuvia, lehtiä, musiikkia, elokuvia, pelejä ja äänikirjoja, joista suurin osa on lainattavissa. Kirjastossa voit opiskella ja oleskella, saada neuvontaa tiedonhaussa, tutustua näyttelyihin ja osallistua tapahtumiin. Pääkirjastossa on tiloja kokoontumisille ja asiakkaiden käytössä on tietokoneita, langaton verkko ja mahdollisuus digitoida, skannata ja tulostaa. Kirjaston yhteystiedot ja aukioloajat löytyvät Varkauden kaupungin sivuilta.

Varkauden kirjastolla on kaksi toimipistettä, pääkirjasto ja Kangaslammin lähikirjasto. Pääkirjasto on keskustassa Taulumäen torin laidalla ja Kangaslammin kirjasto on koulukeskuksen yhteydessä. Varkauden kirjasto on osa Lumme-kirjastoja, joihin kuuluvat myös lähes kaikki Etelä-Savon kirjastot. Lumme-kirjastoilla on yhteinen tietokanta, asiakasrekisteri ja kirjastokortti sekä yhteinen e-aineistokokoelma. Kaikkien kirjastojen aineistot ovat maksutta kirjastoliittymän asiakkaiden käytössä. Lumme-kirjastokokoelmien lisäksi asiakkaille voidaan tilata kaukolainaksi teoksia muista kirjastoista. Kirjaston kautta on mahdollista päästä asiakkaaksi mm. näkövammaisia palvelevaan Celia-kirjastoon.

Toimi näin

Kirjastokortin ja PIN-koodin saat kirjastostasi esittämällä passin tai muun virallisen, kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Alle 15-vuotiaan kirjastokorttiin tarvitaan huoltajan suostumus. Kortti toimii kaikissa Lumme-kirjastoissa. Jos kirjastokorttisi katoaa, ilmoita siitä heti kirjastoon. Uusi kortti on maksullinen. Jos haluat selata kirjaston aineistotietokantaa verkossa, voit tehdä sen ilman PIN-koodia. Koodia tarvitset varatessasi tai uusiessa lainojasi. Voit varata vain Lumme-kirjastojen aineistoa

Kenelle ja millä ehdoin

Kirjastossa voit vierailla vapaasti ja käyttää aineistoja, kuten lehtiä, kirjoja ja musiikkiaineistoja. Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti, jonka numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena käytettäessä sähköisiä palveluja.

Kirjaston peruspalveluiden käyttö on maksutonta. Kaukolainoista, kopioista ja kokoontumistilojen käytöstä peritään maksu. Maksuja voi kertyä myös myöhässä palautetuista lainoista. Tarkista maksut kirjastostasi. Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton. Kirjaston käyttösäännöt määrittelevät käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet. Jos et noudata sääntöjä, voit menettää lainaus- tai käyttöoikeuden.

Palvelu on maksuton.

Kirjaston oman aineiston lainaaminen ja varaaminen sekä kirjastotiloissa oleskelu on maksutonta.Kaukolainaus muista kirjastoista on maksullista ja se täytyy tehdä oman kirjaston kautta.

Perustiedot

Palvelusta vastaaVarkauden kaupunki
Palvelun toteuttaaVarkauden kaupunki
Alue Varkaus
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Varkauden kaupunki
Päivitetty: 11.11.2019