suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Varkauden kaupunki

Kirjastopalvelut

  • Palvelu
  • Varkaus
  • Julkinen palvelu

Varkauden kaupunginkirjasto on yleinen kirjasto, joka tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuksia tiedonsaantiin, oppimiseen ja itsensä kehittämiseen sekä elämyksiin ja henkiseen kasvuun. Kirjastossa on tarjolla kirjoja, sarjakuvia, lehtiä, musiikkia, elokuvia, pelejä ja äänikirjoja, joista suurin osa on lainattavissa. Kirjastossa voit opiskella ja oleskella, saada neuvontaa tiedonhaussa, tutustua näytt ...

Toimi näin

Kirjastokortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin voit hankkia lähimmässä kirjastossa. Kirjasto voi antaa kortin oman kunnan tai oman kirjastoyhteenliittymän aineistojen lainaamista varten.

Kun haet korttia, ota mukaan henkilöllisyystodistus, passi tai poikkeustapauksissa muu viranomaisen antama henkilökortti. Korttia et voi hankkia ilman henkilökohtaista käyntiä. Lapsen kirjastokorttia varten tarvitaan hakemus huoltajalta.

Kirjastokortin ja PIN-koodin saat kirjastostasi esittämällä passin tai muun virallisen, kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Alle 15-vuotiaan kirjastokorttiin tarvitaan huoltajan suostumus. Kortti toimii kaikissa Lumme-kirjastoissa. Jos kirjastokorttisi katoaa, ilmoita siitä heti kirjastoon. Uusi kortti on maksullinen. Jos haluat selata kirjaston aineistotietokantaa verkossa, voit tehdä sen ilman PIN-koodia. Koodia tarvitset varatessasi tai uusiessa lainojasi. Voit varata vain Lumme-kirjastojen aineistoa

Kenelle ja millä ehdoin

Kirjastossa voit vierailla vapaasti ja käyttää aineistoja, kuten lehtiä, kirjoja ja digitaalisia aineistoja, sähköisiä lehtiä ja tietokantoja. Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti, jonka numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena käytettäessä sähköisiä palveluja.

Kaikilla kirjastoilla on omat käyttösääntönsä. Niissä määritellään käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet.

Kirjastossa voit vierailla vapaasti ja käyttää aineistoja, kuten lehtiä, kirjoja ja musiikkiaineistoja. Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti, jonka numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena käytettäessä sähköisiä palveluja.

Kirjaston peruspalveluiden käyttö on maksutonta. Kaukolainoista, kopioista ja kokoontumistilojen käytöstä peritään maksu. Maksuja voi kertyä myös myöhässä palautetuista lainoista. Tarkista maksut kirjastostasi. Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton. Kirjaston käyttösäännöt määrittelevät käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet. Jos et noudata sääntöjä, voit menettää lainaus- tai käyttöoikeuden.

Tausta ja lainsäädäntö

Kirjasto on kaikille avoin kohtaamispaikka ja kulttuurikeskus. Siellä on tarjolla lehtiä, kirjoja, musiikkia, elokuvia ja muita aineistoja, joihin voit tutustua paikan päällä tai lainata kotiin. Kirjaston tiloissa voit opiskella, harrastaa ja oleskella. Siellä järjestetään myös opastuksia, neuvontaa, tapahtumia ja näyttelyitä. Kirjastoissa on käytössä langaton verkko, tietokoneita ja yleisimmät tietokoneohjelmat. Monista kirjastoista saa lainaan myös erilaisia esineitä. Kirjastohenkilökunta auttaa ja neuvoo kaikissa kirjaston aineistoihin ja palveluihin liittyvissä kysymyksissä.

Useimpien kirjastojen kokoelmiin kuuluu myös digitaalista aineistoa. Kirjastojen valtakunnalliset verkkopalvelut Kirjastot.fi-sivustolla ovat kaikkien käytössä, samoin Kansalliskirjaston Finna.fi-palvelu. Oman kirjaston kautta voi tilata teoksia myös Monikielisestä kirjastosta ja näkövammaisten Celia-kirjastosta. Verkossa toimii myös Viittomakielinenkirjasto.fi.

Palvelun toteuttaa

Varkauden kaupunki

Palvelusta vastaa

Varkauden kaupunki
Tekstistä vastaa: Varkauden kaupunki
Päivitetty: 8.12.2021