suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Teuvan kunta

Kirjastopalvelut

  • Palvelu
  • Teuva
  • Julkinen palvelu

Teuvan kirjasto tarjoaa monenlaista aineistoa lainattavaksi. Kirjastossa on tarjolla kirjoja, nuotteja, musiikkia, elokuvia, sanoma- ja aikakauslehtiä ja muita aineistoja, joihin voit tutustua paikan päällä tai lainata kotiin.

Kirjaston tiloissa voit myös mm. opiskella, harrastaa ja oleskella. Siellä järjestetään myös opastuksia, neuvontaa, tapahtumia ja näyttelyitä.

Kirjastoissa on langaton verkk ...

Toimi näin

Kirjastokortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin voit hankkia lähimmässä kirjastossa. Kirjasto voi antaa kortin oman kunnan tai oman kirjastoyhteenliittymän aineistojen lainaamista varten.

Kun haet korttia, ota mukaan henkilöllisyystodistus, passi tai poikkeustapauksissa muu viranomaisen antama henkilökortti. Korttia et voi hankkia ilman henkilökohtaista käyntiä. Lapsen kirjastokorttia varten tarvitaan hakemus huoltajalta.

Ensimmäinen kirjastokortti on ilmainen. Kortti käy kaikissa Eepos-kirjastoissa. Alle 15-vuotiaalta vaaditaan huoltajan suostumus. Jos kirjastokorttisi katoaa, ilmoita siitä heti kirjastoon. Uuden kortin saat kirjastosta todistamalla henkilöllisyytesi kuvallisella henkilötodistuksella. Uusi kortti maksaa kolme euroa.

Kenelle ja millä ehdoin

Kirjastossa voit vierailla vapaasti ja käyttää aineistoja, kuten lehtiä, kirjoja ja digitaalisia aineistoja, sähköisiä lehtiä ja tietokantoja. Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti, jonka numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena käytettäessä sähköisiä palveluja.

Kaikilla kirjastoilla on omat käyttösääntönsä. Niissä määritellään käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet.

Eepos-kirjastoilla on yhteiset käyttösäännöt. Käyttösäännöt löytyvät verkko-osoitteesta: https://eepos.finna.fi/themes/custom/files/kayttosaannot.pdf

Jos teoksia ei palauteta ajoissa, niistä joutuu maksamaan myöhästymismaksua. Noutamattomasta varatusta aineistosta, jota ei ole peruttu noutoajan kuluessa, peritään yhden euron maksu. Muihin Eepos-kirjastoihin tehdyistä seutuvarauksista peritään kahden euron kuljetusmaksu. Kaukolainaus on maksullista.

Tausta ja lainsäädäntö

Kirjasto on kaikille avoin kohtaamispaikka ja kulttuurikeskus. Siellä on tarjolla lehtiä, kirjoja, musiikkia, elokuvia ja muita aineistoja, joihin voit tutustua paikan päällä tai lainata kotiin. Kirjaston tiloissa voit opiskella, harrastaa ja oleskella. Siellä järjestetään myös opastuksia, neuvontaa, tapahtumia ja näyttelyitä. Kirjastoissa on käytössä langaton verkko, tietokoneita ja yleisimmät tietokoneohjelmat. Monista kirjastoista saa lainaan myös erilaisia esineitä. Kirjastohenkilökunta auttaa ja neuvoo kaikissa kirjaston aineistoihin ja palveluihin liittyvissä kysymyksissä.

Useimpien kirjastojen kokoelmiin kuuluu myös digitaalista aineistoa. Kirjastojen valtakunnalliset verkkopalvelut Kirjastot.fi-sivustolla ovat kaikkien käytössä, samoin Kansalliskirjaston Finna.fi-palvelu. Oman kirjaston kautta voi tilata teoksia myös Monikielisestä kirjastosta ja näkövammaisten Celia-kirjastosta. Verkossa toimii myös Viittomakielinenkirjasto.fi.

Palvelun toteuttaa

Teuvan kunta

Palvelusta vastaa

Teuvan kunta
Tekstistä vastaa: Teuvan kunta
Päivitetty: 2.12.2022