suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Taivassalon kunta

Kirjastopalvelut

  • Palvelu
  • Taivassalo
  • Julkinen palvelu

Taivassalo kuuluu Vaski-kirjastokimppaan. Vaski-kirjastot ovat varsinaissuomalaisten kirjastojen yhteenliittymä. Vaski-kirjastoilla on yhteinen verkkokirjasto, asiakasrekisteri, kirjastokortti, käyttösäännöt ja aineiston kuljetuspalvelu. Vaskiin kuuluu 18 kuntaa tai kaupunkia.

Vaski-kirjaston kokoelmia, palveluja ja asiakastiloja voivat käyttää kaikki, jotka noudattavat käyttösääntöjä. Vaski-kir ...

Toimi näin

Kirjastokortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin voit hankkia lähimmässä kirjastossa. Kirjasto voi antaa kortin oman kunnan tai oman kirjastoyhteenliittymän aineistojen lainaamista varten.

Kun haet korttia, ota mukaan henkilöllisyystodistus, passi tai poikkeustapauksissa muu viranomaisen antama henkilökortti. Korttia et voi hankkia ilman henkilökohtaista käyntiä. Lapsen kirjastokorttia varten tarvitaan hakemus huoltajalta.

Vaski-kirjaston kokoelmia, palveluja ja asiakastiloja voivat käyttää kaikki, jotka noudattavat käyttösääntöjä. Vaski-kirjastojen kokoelmat, laitteet ja asiakastilat sekä henkilökunnan asiantuntemus ovat käytössä maksutta. Kirjastokortin ja tunnusluvun saa mistä tahansa Vaski-kirjastosta. Kortin saa esittämällä passin, ajokortin, kuvallisen Kela-kortin tai poliisin myöntämän henkilökortin. Kortin saaminen edellyttää voimassa olevaa osoitetta Suomessa. Alle 18-vuotias tarvitsee korttia varten huoltajan kirjallisen suostumuksen, lainoista vastaa huoltaja. Kirjastosta saatavan tunnusluvun avulla voi verkkokirjastossa uusia lainoja, varata aineistoa, valita varauksen noutoilmoituksen lähetystavan, ottaa käyttöön eräpäivämuistutukset ja seurata uutuuksia.

Kenelle ja millä ehdoin

Kirjastossa voit vierailla vapaasti ja käyttää aineistoja, kuten lehtiä, kirjoja ja digitaalisia aineistoja, sähköisiä lehtiä ja tietokantoja. Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti, jonka numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena käytettäessä sähköisiä palveluja.

Kaikilla kirjastoilla on omat käyttösääntönsä. Niissä määritellään käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet.

Tausta ja lainsäädäntö

Kirjasto on kaikille avoin kohtaamispaikka ja kulttuurikeskus. Siellä on tarjolla lehtiä, kirjoja, musiikkia, elokuvia ja muita aineistoja, joihin voit tutustua paikan päällä tai lainata kotiin. Kirjaston tiloissa voit opiskella, harrastaa ja oleskella. Siellä järjestetään myös opastuksia, neuvontaa, tapahtumia ja näyttelyitä. Kirjastoissa on käytössä langaton verkko, tietokoneita ja yleisimmät tietokoneohjelmat. Monista kirjastoista saa lainaan myös erilaisia esineitä. Kirjastohenkilökunta auttaa ja neuvoo kaikissa kirjaston aineistoihin ja palveluihin liittyvissä kysymyksissä.

Useimpien kirjastojen kokoelmiin kuuluu myös digitaalista aineistoa. Kirjastojen valtakunnalliset verkkopalvelut Kirjastot.fi-sivustolla ovat kaikkien käytössä, samoin Kansalliskirjaston Finna.fi-palvelu. Oman kirjaston kautta voi tilata teoksia myös Monikielisestä kirjastosta ja näkövammaisten Celia-kirjastosta. Verkossa toimii myös Viittomakielinenkirjasto.fi.

Palvelun toteuttaa

Taivassalon kunta

Palvelusta vastaa

Taivassalon kunta
Tekstistä vastaa: Taivassalon kunta
Päivitetty: 4.10.2021