suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siikajoen kunta

Kirjastopalvelut

  • Palvelu
  • Siikajoki
  • Julkinen palvelu

Siikajoen kunnankirjasto muodostuu Ruukin pääkirjastosta sekä neljästä lähikirjastosta. Viidestä kirjastostamme löydät kirjoja, lehtiä, musiikkia ja elokuvia. Varaa aineistoja ja uusi lainasi OUTI-verkkokirjaston kautta tai asioi suoraan kirjastoissamme. Kaikki kirjastomme sijaitsevat kyläkeskuksissa koulujen läheisyydessä.

Kirjasto tarjoaa maksutta lainattavaksi kirjoja, äänikirjoja, lehtiä, musiikkia, kielikursseja, videoita ja dvd-levyjä. Henkilökuntamme neuvoo, tekee tiedonhakuja ja antaa käyttäjäkoulutusta. Voit varata teoksia kirjaston omista kokoelmista ja käyttää Outi-kirjastojen yhteistä aineistotietokantaa ja sen palveluja. Voit kaukolainata muista kirjastoista. Siikajoen kunnankirjasto kehittää ja ylläpitää kotiseutukokoelmaa, johon kuuluu Siikajokeen tai sen lähiympäristöön liittyvää aineistoa.

OUTI-verkkokirjasto ja Pohjoisen eKirjasto ovat auki kellon ympäri. OUTI-verkkokirjastossa voit muun muassa uusia lainojasi, maksaa kirjastomaksuja ja hallinnoida varauksia. Pohjoisen eKirjastosta löytyy e-kirjojen ja e-äänikirjojen lisäksi e-lehtiä, musiikkia, dokumentteja ja elokuvia. Palveluihin voit kirjautua kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla.

Useimmissa toimipisteissä on yksi tai useampi internetpääte, joille saa aikoja puolesta tunnista eteenpäin. Kirjastossa on käytettävissäsi myös avoin langaton verkko.

Toimi näin

Kirjastokortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin voit hankkia lähimmässä kirjastossa. Kirjasto voi antaa kortin oman kunnan tai oman kirjastoyhteenliittymän aineistojen lainaamista varten.

Kun haet korttia, ota mukaan henkilöllisyystodistus, passi tai poikkeustapauksissa muu viranomaisen antama henkilökortti. Korttia et voi hankkia ilman henkilökohtaista käyntiä. Lapsen kirjastokorttia varten tarvitaan hakemus huoltajalta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kirjastossa voit vierailla vapaasti ja käyttää aineistoja, kuten lehtiä, kirjoja ja digitaalisia aineistoja, sähköisiä lehtiä ja tietokantoja. Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti, jonka numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena käytettäessä sähköisiä palveluja.

Kaikilla kirjastoilla on omat käyttösääntönsä. Niissä määritellään käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet.

Palvelu on maksuton.

Kirjaston omien aineistojen käyttö, lainaus ja varaaminen, kirjastossa oleskelu sekä ohjaus ja neuvonta on maksutonta. Esimerkiksi kaukolainoista, kopioista, kokoontumistilojen käytöstä saatetaan periä maksu. Nämä selviävät kunkin kunnan kirjaston käyttösäännöistä.

Myöhästymismaksu 0,30€/pv/teos

Lyhytlainan myöhästymismaksu 0,40€/pv/teos

Myöhästymismaksua korkeintaan / teos 6€

Ensimmäinen palautuskehotus 1,50€

Toinen palautuskehotus 3€

Noutamattoman varauksen maksu 1€

Kaukolainamaksu 1€ + lähettävän kirjaston perimät kulut

Uusi kirjastokortti 2€

Lainauskiellon maksuraja 12€

Kirjastomaksujen alv 0 %

Lasten ja nuorten aineistosta ei mene myöhästymismaksua. Palautuskehotuksen lähettämisestä peritään aina maksu.

Tausta ja lainsäädäntö

Kirjasto on kaikille avoin kohtaamispaikka ja kulttuurikeskus. Siellä on tarjolla lehtiä, kirjoja, musiikkia, elokuvia ja muita aineistoja, joihin voit tutustua paikan päällä tai lainata kotiin. Kirjaston tiloissa voit opiskella, harrastaa ja oleskella. Siellä järjestetään myös opastuksia, neuvontaa, tapahtumia ja näyttelyitä. Kirjastoissa on käytössä langaton verkko, tietokoneita ja yleisimmät tietokoneohjelmat. Monista kirjastoista saa lainaan myös erilaisia esineitä. Kirjastohenkilökunta auttaa ja neuvoo kaikissa kirjaston aineistoihin ja palveluihin liittyvissä kysymyksissä.

Useimpien kirjastojen kokoelmiin kuuluu myös digitaalista aineistoa. Kirjastojen valtakunnalliset verkkopalvelut Kirjastot.fi-sivustolla ovat kaikkien käytössä, samoin Kansalliskirjaston Finna.fi-palvelu. Oman kirjaston kautta voi tilata teoksia myös Monikielisestä kirjastosta ja näkövammaisten Celia-kirjastosta. Verkossa toimii myös Viittomakielinenkirjasto.fi.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSiikajoen kunta
Palvelusta vastaaSiikajoen kunta
Alue Siikajoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Siikajoen kunta
Päivitetty: 17.2.2022