suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pudasjärven kaupunki

Kirjastopalvelut

  • Palvelu
  • Pudasjärvi
  • Julkinen palvelu

Pudasjärven kaupunginkirjasto on viihtyisä oleskelupaikka ja monipuolisten palveluiden ja aineistojen tarjoaja. Toimipisteitämme ovat Hyvän olon keskus Pirtin yhteydessä sijaitseva pääkirjasto sekä kirjastoauto Iso Karhu. Kirjastomme kuuluu OUTI-kirjastojen kimppaan, jolla on yhteinen aineisto- ja asiakastietokanta, verkkokirjasto sekä käyttösäännöt. Lisätietoja löydät verkkosivuiltamme sekä Face ...

Toimi näin

Kirjastokortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin voit hankkia lähimmässä kirjastossa. Kirjasto voi antaa kortin oman kunnan tai oman kirjastoyhteenliittymän aineistojen lainaamista varten.

Kun haet korttia, ota mukaan henkilöllisyystodistus, passi tai poikkeustapauksissa muu viranomaisen antama henkilökortti. Korttia et voi hankkia ilman henkilökohtaista käyntiä. Lapsen kirjastokorttia varten tarvitaan hakemus huoltajalta.

Kirjastokortin saat mistä tahansa OUTI-kirjaston toimipisteestä, samoin kuin PIN-koodin verkkokirjastossa asioimista varten.

Kenelle ja millä ehdoin

Kirjastossa voit vierailla vapaasti ja käyttää aineistoja, kuten lehtiä, kirjoja ja digitaalisia aineistoja, sähköisiä lehtiä ja tietokantoja. Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti, jonka numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena käytettäessä sähköisiä palveluja.

Kaikilla kirjastoilla on omat käyttösääntönsä. Niissä määritellään käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet.

Pudasjärven kaupunginkirjastossa voit lainata ainoastaan OUTI-kimpan kortilla.

Pudasjärven kaupunginkirjastossa noudatetaan OUTI-kimpan yhteisesti sovittuja käyttösääntöjä.

Tausta ja lainsäädäntö

Kirjasto on kaikille avoin kohtaamispaikka ja kulttuurikeskus. Siellä on tarjolla lehtiä, kirjoja, musiikkia, elokuvia ja muita aineistoja, joihin voit tutustua paikan päällä tai lainata kotiin. Kirjaston tiloissa voit opiskella, harrastaa ja oleskella. Siellä järjestetään myös opastuksia, neuvontaa, tapahtumia ja näyttelyitä. Kirjastoissa on käytössä langaton verkko, tietokoneita ja yleisimmät tietokoneohjelmat. Monista kirjastoista saa lainaan myös erilaisia esineitä. Kirjastohenkilökunta auttaa ja neuvoo kaikissa kirjaston aineistoihin ja palveluihin liittyvissä kysymyksissä.

Useimpien kirjastojen kokoelmiin kuuluu myös digitaalista aineistoa. Kirjastojen valtakunnalliset verkkopalvelut Kirjastot.fi-sivustolla ovat kaikkien käytössä, samoin Kansalliskirjaston Finna.fi-palvelu. Oman kirjaston kautta voi tilata teoksia myös Monikielisestä kirjastosta ja näkövammaisten Celia-kirjastosta. Verkossa toimii myös Viittomakielinenkirjasto.fi.

Palvelun toteuttaa

Pudasjärven kaupunki

Palvelusta vastaa

Pudasjärven kaupunki
Tekstistä vastaa: Pudasjärven kaupunki
Päivitetty: 27.9.2023