suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mäntyharjun kunta

Kirjastopalvelut

  • Palvelu
  • Mäntyharju
  • Julkinen palvelu

Kirjastosta voit lainata monipuolisesti kirjallisuutta, sanoma- ja aikakauslehtiä, av-aineistoa ja nuotteja. Kirjasto tarjoaa internet-yhteyden, tekstinkäsittely- ja digitointimahdollisuuden sekä tietopalvelua. Kirjastostamme voit myös ostaa elokuvateatteri Kinon tuotteita sekä Mäntyharjun historia-teoksia. Kirjastolla on vuokrattava näyttelytila sekä varattava etätyötila ja lasivitriini. Kirjastossa voi tulostaa, kopioida ja skannata omalla tulostuskortilla tai henkilökunnan ollessa paikalla. Voit myös varata maksutta aineistoja muista Lumme-kirjastoista meiltä noudettavaksi. Aineisto, jota ei löydy Lumme-kirjastojen omista kokoelmista, voidaan tilata asiakkaalle kaukopalveluna.

Toimi näin

Kirjastokortin saat täyttämällä asiakastietolomakkeen ja näyttämällä kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Lomake tuodaan henkilökohtaisesti kirjastoon. Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton. Liittämällä kirjastokorttiisi tunnusluvun kirjastossa voit esimerkiksi uusia lainojasi Lumme-Finna-verkkokirjastossa sekä käyttää kirjaston e-aineistoja.

Jos haluat omatoimiasiakkaaksi, tule käymään kirjastossa. Sinun tulee hyväksyä omatoimiasiakkuuden ehdot ennen omatoimiajan käyttöä. Omatoimiaikana kirjastoon kirjaudutaan kirjastokorttiin liitetyllä, nelinumeroisella PIN-koodilla. Omatoimiaikana henkilökunta ei ole paikalla. Omatoimiaikana voi tulostaa, kopioida tai skannata käyttäen omaa tulostuskorttia. Oman tulostuskortin voit ostaa asiakaspalvelusta.

Alle 15-vuotias saa kirjastokortin, kun hänet liitetään huoltajan tietoihin kirjastossa. Alle 15-vuotias voi myös ottaa omatoimiajan käyttöön huoltajan luvalla.

Kaukolainapyyntö tehdään täyttämällä kaukopalvelupyyntölomake ja maksamalla kaukopalvelumaksu (4 €). Kaukolainaksi voidaan tilata aineistoa Suomen yleisistä kirjastoista, ammattikorkeakoulujen kirjastoista sekä yliopistokirjastoista. Korkeakoulukirjastot saattavat periä erillisen kaukopalvelumaksun.

Kenelle ja millä ehdoin

Voit käyttää kirjaston lainauspalveluja Lumme-kirjastojen kortilla. Voit saada kirjastokortin, vaikka et olisikaan paikkakuntalainen. Ilman kirjastokorttia voit käyttää paikalla olevia aineistojamme, kuten sanoma- ja aikakauslehtiä.

Laki yleisistä kirjastoista (2016/1492) edellyttää kunnilta yleisen kirjaston toiminnan järjestämistä itse tai yhteistyössä toisten kuntien kanssa. Kirjastolla tulee olla myös käytössään tarkoituksenmukaiset tilat, ajantasainen välineistö sekä riittävä ja osaava henkilökunta. Aluehallintovirasto valvoo ja koordinoi kirjastojen toimintaa.

Kirjaston omien aineistojen käyttö, lainaus ja varaaminen, kirjastossa oleskelu sekä ohjaus ja neuvonta on maksutonta. Esimerkiksi kaukolainoista, kopioista, kokoontumistilojen käytöstä saatetaan periä maksu.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMäntyharjun kunta
Palvelusta vastaaMäntyharjun kunta
Alue Mäntyharju
Palvelun kieletsuomi, englanti, ruotsi
Tekstistä vastaa: Mäntyharjun kunta
Päivitetty: 10.6.2021