suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lopen kunta

Kirjastopalvelut

  • Palvelu
  • Loppi
  • Julkinen palvelu

Lopen vekkuli kirjasto sijaitsee kunnan sydämessä ja tarjoaa monipuolista osaamista ja sydämellistä asiakaspalvelua. Kirjasto sijaitsee kirkonkylällä kunnantalon kainalossa ja kirjastoautomme huristelee ympäri Lopen maita ja mantuja. Kirjastorakennuksessa sijaitsee myös vuokrattava Fallesmanni-sali, jossa voi pitää taidenäyttelyjä ja tapahtumia, sekä kunnan Palvelupiste Rosamunda. Viritteillä on myös omatoimikirjasto lehtienlukusaliin sekä kahviautomaatti asiakkaidemme käyttöön.

Kirjastosta voit lainata perinteisten aineistojen lisäksi mm. elokuvia, konsolipelejä, lautapelejä, urheilu- ja hyvinvointivälineitä sekä kepparihevosia. Järjestämme maksuttomia tapahtumia kuten kirjailijavierailuita, teatteriesityksiä, lautapelipäiviä ja muuta mahtavaa. Asiakkaidemme käytössä on myös tablettikoneita, tietokoneita, langaton verkko, digitointivälineet sekä tulostus-/kopiointi-/skannausmahdollisuus. Osaava henkilökuntamme auttaa asiakkaita aina tarvittaessa ja järjestämme myös laitekoulutuksia yms.

Kirjastokimpassa olemme yhdessä Hyvinkään, Hausjärven, Nurmijärven ja Riihimäen kirjastojen kanssa muodostaen Ratamo-yhteistyöverkon. Yhdessä Ratamo-kirjastojen kanssa tarjoamme e-aineistoja lainattavaksi, kuten e-kirjoja ja e-äänikirjoja. Kirjastollamme on myös kaverikirjastoja ympäri Suomen ja teemme kuntarajat ylittävää yhteistyötä ja suunnittelemme hankkeita.

Kirjaston pääasiallinen tiedotuskanava on Facebook sekä paikallislehdet. Meitä kannattaa seurata sosiaalisessa mediassa, jotta pysyt kärryillä, mitä kaikkea kivaa on luvassa. Olemme ehdottomasti Kanta-Hämeen veikein kirjasto, kuntalaisten olohuone ja paikka, jonne sydän halajaa väkisinkin!

Toimi näin

Kirjastokortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin voit hankkia lähimmässä kirjastossa. Kirjasto voi antaa kortin oman kunnan aineistojen lainaamista varten.

Kun haet korttia, ota mukaan henkilöllisyystodistus, passi tai poikkeustapauksissa muu viranomaisen antama henkilökortti. Korttia et voi hankkia ilman henkilökohtaista käyntiä. Lapsen kirjastokorttia varten tarvitaan hakemus huoltajalta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kirjastossa voit vierailla vapaasti ja käyttää aineistoja, kuten lehtiä, kirjoja ja digitaalisia aineistoja, sähköisiä lehtiä ja tietokantoja. Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti, jonka numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena käytettäessä sähköisiä palveluja. Kaikilla kirjastoilla on omat käyttösääntönsä. Niissä määritellään käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet.

Kirjaston omien aineistojen käyttö, lainaus ja varaaminen, kirjastossa oleskelu sekä ohjaus ja neuvonta on maksutonta. Esimerkiksi kaukolainoista, kopioista, kokoontumistilojen käytöstä saatetaan periä maksu. Nämä selviävät kunkin kunnan kirjaston käyttösäännöistä.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLopen kunta
Palvelusta vastaaLopen kunta
Alue Loppi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lopen kunta
Päivitetty: 17.3.2020