suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Limingan kunta

Kirjastopalvelut

  • Palvelu
  • Liminka
  • Julkinen palvelu

LImingassa palvelee kaksi kirjastoa: Limingan ja Tupoksen kirjastot. Kirjastoissa voit hakea tietoa tai lainata aineistoa kotiisi. Kirjasto tilaa aineistoa myös muista kirjastoista, jota ei ole Limingan tai muiden Outi-kirjastojen kokoelmissa. Kirjavinkkausta tarjotaan pääasiassa peruskoululuokille. Lehdistä uusin numero on luettava kirjastolla. Vanhempia numeroita saa lainaan. Kirjastolla on näyttelyseinä, jossa on kuukausittain vaihtuvia taidenäyttelyitä. Asiakaskäytössä kirjastossa on 4 konetta. Kirjaston tietokoneluokkaa ja kahvihuonetta on mahdollista varata koulutusta tai kokousta varten.

Toimi näin

Kirjastokortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin voit hankkia lähimmässä kirjastossa. Kirjasto voi antaa kortin oman kunnan tai oman kirjastoyhteenliittymän aineistojen lainaamista varten.

Kun haet korttia, ota mukaan henkilöllisyystodistus, passi tai poikkeustapauksissa muu viranomaisen antama henkilökortti. Korttia et voi hankkia ilman henkilökohtaista käyntiä. Lapsen kirjastokorttia varten tarvitaan hakemus huoltajalta.

Kirjastokortin saa kuka tahansa Suomessa vakituisen osoitteen omaava henkilö. Suomalaisilta asiakkailta vaaditaan henkilöturvatunnus kortin saamiseksi. Täytä kirjastokorttihakemus ja palauta se kirjaston asiakaspalveluun ja esitä samalla henkilöllisyystodistuksesi. Ensimmäinen kortti ei maksa mitään. Jos hukkaat kortin, uusi kortti maksaa 3€. Kirjastokortti on henkilökohtainen, kortin omistaja vastaa kortistaan ja sillä lainatusta aineistosta. Ilmoita kadonneesta kortista kirjastoon välittömästi. Outi-kirjastojen kortti käy kaikissa Outi-kirjastojen toimipisteissä.

Täytä kirjastokorttihakemus ja tuo se henkilökohtaisesti johonkin Outi-kirjastojen toimipisteeseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Kirjastossa voit vierailla vapaasti ja käyttää aineistoja, kuten lehtiä, kirjoja ja digitaalisia aineistoja, sähköisiä lehtiä ja tietokantoja. Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti, jonka numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena käytettäessä sähköisiä palveluja.

Kaikilla kirjastoilla on omat käyttösääntönsä. Niissä määritellään käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet.

Palvelu on maksuton.

Kirjaston omien aineistojen käyttö, lainaus ja varaaminen, kirjastossa oleskelu sekä ohjaus ja neuvonta on maksutonta. Esimerkiksi kaukolainoista, kopioista, kokoontumistilojen käytöstä saatetaan periä maksu. Nämä selviävät kunkin kunnan kirjaston käyttösäännöistä.

Tausta ja lainsäädäntö

Kirjasto on kaikille avoin kohtaamispaikka ja kulttuurikeskus. Siellä on tarjolla lehtiä, kirjoja, musiikkia, elokuvia ja muita aineistoja, joihin voit tutustua paikan päällä tai lainata kotiin. Kirjaston tiloissa voit opiskella, harrastaa ja oleskella. Siellä järjestetään myös opastuksia, neuvontaa, tapahtumia ja näyttelyitä. Kirjastoissa on käytössä langaton verkko, tietokoneita ja yleisimmät tietokoneohjelmat. Monista kirjastoista saa lainaan myös erilaisia esineitä. Kirjastohenkilökunta auttaa ja neuvoo kaikissa kirjaston aineistoihin ja palveluihin liittyvissä kysymyksissä.

Useimpien kirjastojen kokoelmiin kuuluu myös digitaalista aineistoa. Kirjastojen valtakunnalliset verkkopalvelut Kirjastot.fi-sivustolla ovat kaikkien käytössä, samoin Kansalliskirjaston Finna.fi-palvelu. Oman kirjaston kautta voi tilata teoksia myös Monikielisestä kirjastosta ja näkövammaisten Celia-kirjastosta. Verkossa toimii myös Viittomakielinenkirjasto.fi.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLimingan kunta
Palvelusta vastaaLimingan kunta
Alue Liminka
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Limingan kunta
Päivitetty: 23.3.2021