suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lempäälän kunta

Kirjastopalvelut

  • Palvelu
  • Lempäälä
  • Julkinen palvelu

Kirjasto on kaikille avoin kohtaamispaikka sekä tieto- ja kulttuurikeskus. Kirjastossa on tarjolla kirjoja, lehtiä, musiikkia, elokuvia ja muita aineistoja, joihin voit tutustua paikan päällä tai lainata kotiin. Kirjaston tiloissa voit mm. opiskella, harrastaa ja oleskella. Siellä järjestetään myös opastuksia, neuvontaa, tapahtumia ja näyttelyitä.

Kirjastoissa on käytössä tietokoneita ja yleisimmät tietokoneohjelmat. Osassa kirjastoista on myös langaton verkko asiakaskäyttöön.

Lempäälän kirjasto kuuluu seutukunnalliseen Piki-kirjastoverkkoon www.piki.fi, jonka kautta koko seutukunnan kirjastoaineisto on asiakkaiden käytössä. Piki-kirjastojen kokoelmiin kuuluu myös digitaalista aineistoa.

Kirjastojen valtakunnalliset verkkkopalvelut Kirjastot.fi-sivustolla ovat kaikkien käytössä, samoin Kansalliskirjaston Finna.fi-palvelu. Lempäälän kirjasto tarjoaa Celia-äänikirjapalvleua lukiesteisille ja kirjaston kautta saat teoksia myös Monikielisestä kirjastosta. Verkossa toimiva Viittomakielinenkirjasto.fi on käytössä kaikkialta.

Lempäälän ja Valkeakosken yhteinen kirjastoauto Walle liikennöi Lempäälässä kolmena päivänä viikossa.

Toimi näin

Lue lisätietoa Lempäälän kunnan verkkosivuilta.a

Kenelle ja millä ehdoin

Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti, jonka numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena käytettäessä sähköisiä palveluja. Kirjastoissa paikan päällä voit tutustua aineistoon ilman kirjastokorttia. Kirjastokortin saa, jos 15 vuotta täyttäneellä henkilöllä on osoite Suomessa sekä suomalainen tai ulkomaalainen henkilöllisyystodistus. Alle 15-vuotiaiden kirjastokorttiin riittää huoltajan takaus.

Palvelu on maksuton.

Kirjaston oman aineiston lainaaminen ja varaaminen sekä kirjastotiloissa oleskelu on maksutonta. Lisäpalveluista, kuten seutulainoista, kaukolainoista ja kopioista peritään maksu.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLempäälän kunta
Palvelusta vastaaLempäälän kunta
Alue Lempäälä
Palvelun kieletsuomi, englanti, ruotsi
Tekstistä vastaa: Lempäälän kunta
Päivitetty: 25.5.2020