suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kyyjärven kunta

Kirjastopalvelut

  • Palvelu
  • Kyyjärvi
  • Julkinen palvelu

Kyyjärven kirjasto muutti peruskorjattuihin tiloihin vuonna 2017. Se sijaitsee koulukeskuksen ja nuorisotalon välittömässä läheisyydessä. Kyyjärven kirjasto ei ole pelkkä perinteinen kirjasto, vaan paremminkin palvelu- ja kulttuurikeskus ja monelle asiakkaalle henkireikä arkeen. Henkilökohtainen palvelu, monipuolinen aineisto ja nykyaikaiset tilat tarjoavat apua työhön ja opiskeluun sekä virikkeit ...

Toimi näin

Kirjastokortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin voit hankkia mistä tahansa Keski-Suomen kirjastosta. Kun haet korttia, ota mukaan henkilöllisyystodistus. Lapsen kirjastokorttia varten tarvitaan hakemus huoltajalta.

Kirjastokortilla voi lainata kaikissa Keski-kirjastoissa. Aineiston voi myös palauttaa mihin tahansa Keski-kirjastoon.

Kyyjärven kirjastossa on palautusluukku, jonne voit palauttaa lainat kirjaston ollessa suljettu. Palautusluukkuun palautettu aineisto palautuu seuraavana kirjaston aukiolopäivänä.

Verkkokirjasto toimii osoitteessa www.keskikirjastot.fi. Verkkokirjastossa asiakkaalla on käytössään kaikkien Keski-kirjastojen yhteinen aineistotietokanta. PIN-koodin saa vain henkilökohtaisesti kirjastosta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kirjasto on kaikille avoin ja maksuton palvelu. Meillä voi vierailla vapaasti ja käyttää aineistoja, kuten lehtiä, kirjoja ja digitaalisia aineistoja, sähköisiä lehtiä ja tietokantoja. Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti, jonka numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena käytettäessä sähköisiä palveluja.

Keski-kirjastoilla on yhteiset käyttösäännöt. Niissä määritellään käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet. Jos et noudata sääntöjä, voit menettää lainausoikeuden.

Kirjaston oman aineiston lainaaminen ja varaaminen sekä kirjastotiloissa oleskelu on maksutonta. Esimerkiksi kaukolainoista, kopioista, kokoontumistilojen käytöstä saatetaan periä maksu. Nämä selviävät kunkin kunnan kirjaston käyttösäännöistä.

Tausta ja lainsäädäntö

Laki yleisistä kirjastoista

Palvelun toteuttaa

Kyyjärven kunta

Palvelusta vastaa

Kyyjärven kunta
Tekstistä vastaa: Kyyjärven kunta
Päivitetty: 2.12.2019