suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kemijärven kaupunki

Kirjastopalvelut

  • Palvelu
  • 21 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kirjasto palvelee kaikkia sen palveluja tarvitsevia, asuitpa Kemijärvellä tai vain vierailet kaupungissamme. Kemijärven kaupunginkirjasto kuuluu Lapin kirjasto -ryhmään, jolla on käytössään koko Lapin yhteinen kirjastojärjestelmä ja asiakasverkkoliittymä. Tämä tarkoittaa, että yhdellä kirjastokortilla voit lainata ja varata aineistoa koko Lapin alueella.

Kirjastossa on kirjoja, lehtiä, musiikkia, elokuvia, karttoja ja äänikirjoja. Elektroniset eli sähköiset aineistot ovat käytössä kirjastokortti+pin-koodi -yhdistelmällä. Aineistojen laina-ajat vaihtelevat 1-28 vrk.

Toimi näin

Kirjastokortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin voit hankkia lähimmässä kirjastossa. Kirjasto voi antaa kortin oman kunnan tai oman kirjastoyhteenliittymän aineistojen lainaamista varten.

Kun haet korttia, ota mukaan henkilöllisyystodistus, passi tai poikkeustapauksissa muu viranomaisen antama henkilökortti. Korttia et voi hankkia ilman henkilökohtaista käyntiä. Lapsen kirjastokorttia varten tarvitaan hakemus huoltajalta.

Kirjastokortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin saat kirjastossa.

Kun haet korttia, täytyy sinun käydä henkilökohtaisesti kirjastossa ja todistaa henkilöllisyytesi. Jotta alle 15-vuotias saa kortin, on hänen huoltajallaan oltava kortti.

Kenelle ja millä ehdoin

Kirjastossa voit vierailla vapaasti ja käyttää aineistoja, kuten lehtiä, kirjoja ja digitaalisia aineistoja, sähköisiä lehtiä ja tietokantoja. Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti, jonka numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena käytettäessä sähköisiä palveluja.

Kaikilla kirjastoilla on omat käyttösääntönsä. Niissä määritellään käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet.

Kirjastossa voit vierailla vapaasti ja käyttää aineistoja, kuten lehtiä, kirjoja, digitaalisia aineistoja ja sähköisiä lehtiä. Asiakaspäätteitä on 5 kappaleita. Lainaamista varten tarvitset kirjastokortin, jonka numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena käytettäessä sähköisiä palveluja.

Käyttösäännöissä määritellään käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet. Jos et noudata sääntöjä, voit menettää kirjaston käyttöoikeuden.

Palvelu on maksuton.

Kirjaston omien aineistojen käyttö, lainaus ja varaaminen, kirjastossa oleskelu sekä ohjaus ja neuvonta on maksutonta. Esimerkiksi kaukolainoista, kopioista, kokoontumistilojen käytöstä saatetaan periä maksu. Nämä selviävät kunkin kunnan kirjaston käyttösäännöistä.

Kirjastopalvelujen paikallinen käyttö on maksutonta. Lainaus Lapin kirjaston ulkopuolelta on maksullista, samoin kun kopiot/tulosteet. Koulutustilan käytöstä peritään lautakunnan määrittämä maksu.

Tausta ja lainsäädäntö

Kirjasto on kaikille avoin kohtaamispaikka ja kulttuurikeskus. Siellä on tarjolla lehtiä, kirjoja, musiikkia, elokuvia ja muita aineistoja, joihin voit tutustua paikan päällä tai lainata kotiin. Kirjaston tiloissa voit opiskella, harrastaa ja oleskella. Siellä järjestetään myös opastuksia, neuvontaa, tapahtumia ja näyttelyitä. Kirjastoissa on käytössä langaton verkko, tietokoneita ja yleisimmät tietokoneohjelmat. Monista kirjastoista saa lainaan myös erilaisia esineitä. Kirjastohenkilökunta auttaa ja neuvoo kaikissa kirjaston aineistoihin ja palveluihin liittyvissä kysymyksissä.

Useimpien kirjastojen kokoelmiin kuuluu myös digitaalista aineistoa. Kirjastojen valtakunnalliset verkkopalvelut Kirjastot.fi-sivustolla ovat kaikkien käytössä, samoin Kansalliskirjaston Finna.fi-palvelu. Oman kirjaston kautta voi tilata teoksia myös Monikielisestä kirjastosta ja näkövammaisten Celia-kirjastosta. Verkossa toimii myös Viittomakielinenkirjasto.fi.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKemijärven kaupunki
Palvelusta vastaaKemijärven kaupunki
Alue Enontekiö, Inari, Kemi, Kemijärvi, Kemijärvi, Keminmaa, Kittilä, Kolari, Muonio, Pelkosenniemi, Pello, Posio, Ranua, Rovaniemi, Salla, Savukoski, Simo, Sodankylä, Tervola, Tornio, Utsjoki, Ylitornio
Palvelun kieletsuomi, englanti, ruotsi
Tekstistä vastaa: Kemijärven kaupunki
Päivitetty: 15.6.2020