suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Jämsän kaupunki

Kirjastopalvelut

  • Palvelu
  • Jämsä
  • Julkinen palvelu

Jämsän kaupunginkirjasto kuuluu koko Keski-Suomen maakunnan laajuiseen 22 kunnan yhteistyöverkostoon, Keski-kirjastoihin. Samaa kirjastokorttia voi käyttää kaikissa Keski-kirjastoissa, ja lainojaan voi palauttaa mihin tahansa Keski-kirjastojen toimipaikkaan.

Jämsässä on neljä kirjaston toimipaikkaa: pääkirjasto, kirjastoauto sekä omatoimikirjastot Kuorevedellä ja Länkipohjassa. Omatoimikirjastoissa ei ole henkilöstön hoitamaa asiakaspalvelua, mutta kirjastokortin ja siihen liitetyn pin-koodin avulla voit kirjautua tiloihin, tutkia kokoelmaa sekä lainata ja palauttaa automaatilla.

Kirjastoissa saat tietoa ja elämyksiä kirjoista, musiikista, elokuvista, lehdistä ja tietokannoista. Tiloissamme voit opiskella, tehdä etätyötä ja oleskella. Voit osallistua monenlaisiin tapahtumiin.

Toimi näin

Kirjastokortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin voit hankkia lähimmässä kirjastossa. Kirjasto voi antaa kortin oman kunnan tai oman kirjastoyhteenliittymän aineistojen lainaamista varten.

Kun haet korttia, ota mukaan henkilöllisyystodistus, passi tai poikkeustapauksissa muu viranomaisen antama henkilökortti. Korttia et voi hankkia ilman henkilökohtaista käyntiä. Lapsen kirjastokorttia varten tarvitaan hakemus huoltajalta.

PIN-koodin voit hankkia lähimmässä Keski-kirjastossa, jossa on asiakaspalvelua, Jämsässä pääkirjastossa tai kirjastoautossa.

Kenelle ja millä ehdoin

Kirjastossa voit vierailla vapaasti ja käyttää aineistoja, kuten lehtiä, kirjoja ja digitaalisia aineistoja, sähköisiä lehtiä ja tietokantoja. Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti, jonka numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena käytettäessä sähköisiä palveluja.

Kaikilla kirjastoilla on omat käyttösääntönsä. Niissä määritellään käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet.

Kirjaston omien aineistojen käyttö, lainaus ja varaaminen, kirjastossa oleskelu sekä ohjaus ja neuvonta on maksutonta. Esimerkiksi kaukolainoista ja kopioista, peritään maksu.

Palvelu on maksuton.

Kirjaston omien aineistojen käyttö, lainaus ja varaaminen, kirjastossa oleskelu sekä ohjaus ja neuvonta on maksutonta. Esimerkiksi kaukolainoista, kopioista, kokoontumistilojen käytöstä saatetaan periä maksu. Nämä selviävät kunkin kunnan kirjaston käyttösäännöistä.

Tausta ja lainsäädäntö

Kirjasto on kaikille avoin kohtaamispaikka ja kulttuurikeskus. Siellä on tarjolla lehtiä, kirjoja, musiikkia, elokuvia ja muita aineistoja, joihin voit tutustua paikan päällä tai lainata kotiin. Kirjaston tiloissa voit opiskella, harrastaa ja oleskella. Siellä järjestetään myös opastuksia, neuvontaa, tapahtumia ja näyttelyitä. Kirjastoissa on käytössä langaton verkko, tietokoneita ja yleisimmät tietokoneohjelmat. Monista kirjastoista saa lainaan myös erilaisia esineitä. Kirjastohenkilökunta auttaa ja neuvoo kaikissa kirjaston aineistoihin ja palveluihin liittyvissä kysymyksissä.

Useimpien kirjastojen kokoelmiin kuuluu myös digitaalista aineistoa. Kirjastojen valtakunnalliset verkkopalvelut Kirjastot.fi-sivustolla ovat kaikkien käytössä, samoin Kansalliskirjaston Finna.fi-palvelu. Oman kirjaston kautta voi tilata teoksia myös Monikielisestä kirjastosta ja näkövammaisten Celia-kirjastosta. Verkossa toimii myös Viittomakielinenkirjasto.fi.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJämsän kaupunki
Palvelusta vastaaJämsän kaupunki
Alue Jämsä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Jämsän kaupunki
Päivitetty: 1.7.2021