suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Jämijärven kunta

Kirjastopalvelut

  • Palvelu
  • 16 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kirjastosta voit lainata aineistoa kotiin. Kirjaston aineistoon kuuluu kirjojen lisäksi mm. lehtiä, musiikkia, elokuvia, sarjakuvia, karttoja ja nuotteja. Kirjastossa voit lukea sanomalehtiä ja aikakauslehtiä sekä paperisina että e-lehtinä. Kirjastossa voit viettää vapaa-aikaa, opiskella ja tehdä etätyötä. Kirjastossa voit hakea tietoa ja saada apua tiedonhakuun. Kirjastossa voit käyttää tietokonetta ja langatonta verkkoa. Kirjastossa on varattava työskentelytila, kopiokone, tulostin ja skanneri. Kopiot ja tulosteet ovat maksullisia. Lainoja voit palauttaa myös palautusluukkuun, kun kirjasto on suljettu.

Jämijärven kirjasto kuuluu Satakirjastoihin. Muiden Satakirjastojen aineistoa on mahdollista lainata Jämijärven kirjastosta tekemällä siihen varaus. Varaaminen ei maksa. Satakirjastojen verkkosivuilla osoitteessa satakirjastot.finna.fi voit hakea aineistoa. Siellä voit myös varata aineistoa ja uusia omia lainoja, jos asiakastietoihisi on kirjastossa liitetty nelinumeroinen PIN-koodi. Satakirjastojen verkkosivuilta löytyy myös e-kirjoja ja e-äänikirjoja. E-kirjoja ja e-äänikirjoja voit hakea ja käyttää myös osoitteessa ekirjasto.kirjastot.fi/sata.

Toimi näin

Kirjastokortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin voit hankkia lähimmässä kirjastossa. Kirjasto voi antaa kortin oman kunnan tai oman kirjastoyhteenliittymän aineistojen lainaamista varten.

Kun haet korttia, ota mukaan henkilöllisyystodistus, passi tai poikkeustapauksissa muu viranomaisen antama henkilökortti. Korttia et voi hankkia ilman henkilökohtaista käyntiä. Lapsen kirjastokorttia varten tarvitaan hakemus huoltajalta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kirjastossa voit vierailla vapaasti ja käyttää aineistoja, kuten lehtiä, kirjoja ja digitaalisia aineistoja, sähköisiä lehtiä ja tietokantoja. Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti, jonka numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena käytettäessä sähköisiä palveluja.

Kaikilla kirjastoilla on omat käyttösääntönsä. Niissä määritellään käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet.

Kirjaston omien aineistojen käyttö, lainaus ja varaaminen, kirjastossa oleskelu sekä ohjaus ja neuvonta on maksutonta. Esimerkiksi kaukolainoista, kopioista, kokoontumistilojen käytöstä saatetaan periä maksu. Nämä selviävät kunkin kunnan kirjaston käyttösäännöistä.

Tausta ja lainsäädäntö

Kirjasto on kaikille avoin kohtaamispaikka ja kulttuurikeskus. Siellä on tarjolla lehtiä, kirjoja, musiikkia, elokuvia ja muita aineistoja, joihin voit tutustua paikan päällä tai lainata kotiin. Kirjaston tiloissa voit opiskella, harrastaa ja oleskella. Siellä järjestetään myös opastuksia, neuvontaa, tapahtumia ja näyttelyitä. Kirjastoissa on käytössä langaton verkko, tietokoneita ja yleisimmät tietokoneohjelmat. Monista kirjastoista saa lainaan myös erilaisia esineitä. Kirjastohenkilökunta auttaa ja neuvoo kaikissa kirjaston aineistoihin ja palveluihin liittyvissä kysymyksissä.

Useimpien kirjastojen kokoelmiin kuuluu myös digitaalista aineistoa. Kirjastojen valtakunnalliset verkkopalvelut Kirjastot.fi-sivustolla ovat kaikkien käytössä, samoin Kansalliskirjaston Finna.fi-palvelu. Oman kirjaston kautta voi tilata teoksia myös Monikielisestä kirjastosta ja näkövammaisten Celia-kirjastosta. Verkossa toimii myös Viittomakielinenkirjasto.fi.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJämijärven kunta
Palvelusta vastaaJämijärven kunta
Alue Eura, Eurajoki, Harjavalta, Huittinen, Jämijärvi, Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Pori, Rauma, Säkylä, Siikainen, Ulvila
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Jämijärven kunta
Päivitetty: 1.6.2021