suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Iitin kunta

Kirjastopalvelut

  • Palvelu
  • Iitti
  • Julkinen palvelu

Kirjasto on kaikille avoin kohtaamispaikka. Kirjastossa voi lukea päivän lehdet, lainata kirjoja, lehtiä tai muuta aineistoa, sekä tutustua e-aineistoihin. Kirjastossa voi myös viettää aikaa, osallistua tapahtumiin ja saada apua tiedonhakuun, sekä käyttää tietokonetta, tulostaa. Tulostamisen hinnaston löydät kunnan maksuista ja taksoista >>

Kirjastoauto Hiisi palvelee aikataulunsa mukaisesti Ii ...

Toimi näin

Kirjastokortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin voit hankkia lähimmässä kirjastossa. Kirjasto voi antaa kortin oman kunnan tai oman kirjastoyhteenliittymän aineistojen lainaamista varten.

Kun haet korttia, ota mukaan henkilöllisyystodistus, passi tai poikkeustapauksissa muu viranomaisen antama henkilökortti. Korttia et voi hankkia ilman henkilökohtaista käyntiä. Lapsen kirjastokorttia varten tarvitaan hakemus huoltajalta.

Kirjastokortin saa kirjastosta esittämällä kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Jos olet alle 15-vuotias, tarvitset lisäksi huoltajan suostumuksen. Voit tulostaa ilmoittautumislomakkeen verkkokirjastosta ja täyttää sen valmiiksi ennen asiointia. Lomakkeita saat myös kirjastosta.

Mikäli nimesi, osoitteesi tai muut yhteystietosi muuttuvat, ilmoita muutoksista kirjastoon. Voitte muuttaa tietojanne myös verkkokirjaston ”omat tiedot”-osiossa.

Voit asioida kirjastokortillasi kaikissa Kyyti-kirjastoissa. Kyyti-kirjastoihin kuuluvat Iitin lisäksi kaikki Kymenlaakson kirjastot. Korttiin voi lisätä henkilökohtaisen PIN-koodin, joka yhdessä kirjastokortin kanssa toimii kirjautumistunnuksina verkkokirjastoon, omatoimikirjastoon, lainausautomaattiin sekä e-aineistoihin. Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton. Kun otat vastaan kirjastokortin, sitoudut noudattamaan Kyyti-kirjastojen käyttösääntöjä.

Verkkokirjasto Kyyti-Finna Verkkokirjastosta löydät kaikkien Kyyti-kirjastojen yhteystiedot ja aukioloajat. Sivustolla tiedotetaan kirjastojen tapahtumista ja esitellään kirjastojen aineistoja. Voit myös hakea aineistoa kirjaston kokoelmatietokannasta. Voit tehdä varauksia sekä uusia omia lainojasi, kun olet kirjautunut sivustolle kirjastokorttisi numerolla ja PIN-koodilla. Voit myös tarkastella omia yhteystietojasi ja ilmoittaa niihin liittyvistä mahdollisista muutoksista.

Kirjaston sähköiset aineistot (mm. e-kirjat, e-äänikirjat sekä digilehdet) ovat käytettävissänne verkkokirjaston kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kirjastossa voit vierailla vapaasti ja käyttää aineistoja, kuten lehtiä, kirjoja ja digitaalisia aineistoja, sähköisiä lehtiä ja tietokantoja. Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti, jonka numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena käytettäessä sähköisiä palveluja.

Kaikilla kirjastoilla on omat käyttösääntönsä. Niissä määritellään käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet.

Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti, jonka numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena käytettäessä sähköisiä palveluja. Kirjaston käyttösäännöissä määritellään käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet.

Kirjastokortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin voi hankkia kirjastossa tai kirjastoautossa. Kirjasto antaa kortin oman kunnan ja Kyyti-kirjastojen aineistojen lainaamista varten. Kun haet korttia, ota mukaan henkilöllisyystodistus, passi tai poikkeustapauksissa muu viranomaisen antama henkilökortti. Korttia et voi hankkia ilman henkilökohtaista käyntiä. Lapsen kirjastokorttia varten tarvitaan hakemus huoltajalta.

Kirjaston käyttösäännöissä määritellään käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet. Jos et noudata sääntöjä, voit menettää lainausoikeuden.

Tausta ja lainsäädäntö

Kirjasto on kaikille avoin kohtaamispaikka ja kulttuurikeskus. Siellä on tarjolla lehtiä, kirjoja, musiikkia, elokuvia ja muita aineistoja, joihin voit tutustua paikan päällä tai lainata kotiin. Kirjaston tiloissa voit opiskella, harrastaa ja oleskella. Siellä järjestetään myös opastuksia, neuvontaa, tapahtumia ja näyttelyitä. Kirjastoissa on käytössä langaton verkko, tietokoneita ja yleisimmät tietokoneohjelmat. Monista kirjastoista saa lainaan myös erilaisia esineitä. Kirjastohenkilökunta auttaa ja neuvoo kaikissa kirjaston aineistoihin ja palveluihin liittyvissä kysymyksissä.

Useimpien kirjastojen kokoelmiin kuuluu myös digitaalista aineistoa. Kirjastojen valtakunnalliset verkkopalvelut Kirjastot.fi-sivustolla ovat kaikkien käytössä, samoin Kansalliskirjaston Finna.fi-palvelu. Oman kirjaston kautta voi tilata teoksia myös Monikielisestä kirjastosta ja näkövammaisten Celia-kirjastosta. Verkossa toimii myös Viittomakielinenkirjasto.fi.

Palvelun toteuttaa

Iitin kunta

Palvelusta vastaa

Iitin kunta
Tekstistä vastaa: Iitin kunta
Päivitetty: 22.9.2022