suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hämeenlinnan kaupunki

Kirjastopalvelut

  • Palvelu
  • Hämeenlinna
  • Julkinen palvelu

Kirjasto toimii jokaisessa kunnassa. Kirjasto on kaikille avoin kohtaamispaikka ja kulttuurikeskus. Siellä järjestetään opastuksia, neuvontaa, tapahtumia ja näyttelyitä.

Kirjastossa on tarjolla lehtiä, kirjoja, musiikkia, elokuvia ja muita aineistoja. Voit tutustua niihin kirjastossa tai lainata kotiin. Voit lainata aineistoa kirjastokortilla.

Kirjaston tiloissa voit opiskella, harrastaa ja oleske ...

Toimi näin

Kirjastokortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin voit hankkia lähimmässä kirjastossa. Kirjasto voi antaa kortin oman kunnan tai oman kirjastoyhteenliittymän aineistojen lainaamista varten.

Kun haet korttia, ota mukaan henkilöllisyystodistus, passi tai poikkeustapauksissa muu viranomaisen antama henkilökortti. Korttia et voi hankkia ilman henkilökohtaista käyntiä. Lapsen kirjastokorttia varten tarvitaan hakemus huoltajalta.

Lainaaminen

Voit lainata aineistoa kirjastokortilla Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan kirjastojen kokoelmista.

Voit palauttaa lainasi mihin tahansa Hämeenlinnan, Hattulan tai Janakkalan kirjastoon.

Kirjastokortin hankkiminen

Voit hankkia kirjastokortin mistä tahansa kirjaston toimipisteestä Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan alueella. Kirjastokortin saaminen ei riipu asuinkunnasta. Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton.

Voit täyttää sähköisen korttihakemuksen verkkokirjastossa.

Kun hankit kirjastokortin, saat samalla PIN-koodin lainausautomaatin käyttöä ja verkkoaineistojen käyttöä varten.

Kenelle ja millä ehdoin

Kirjastossa voit vierailla vapaasti ja käyttää aineistoja, kuten lehtiä, kirjoja ja digitaalisia aineistoja, sähköisiä lehtiä ja tietokantoja. Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti, jonka numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena käytettäessä sähköisiä palveluja.

Kaikilla kirjastoilla on omat käyttösääntönsä. Niissä määritellään käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet.

Tausta ja lainsäädäntö

Kirjasto on kaikille avoin kohtaamispaikka ja kulttuurikeskus. Siellä on tarjolla lehtiä, kirjoja, musiikkia, elokuvia ja muita aineistoja, joihin voit tutustua paikan päällä tai lainata kotiin. Kirjaston tiloissa voit opiskella, harrastaa ja oleskella. Siellä järjestetään myös opastuksia, neuvontaa, tapahtumia ja näyttelyitä. Kirjastoissa on käytössä langaton verkko, tietokoneita ja yleisimmät tietokoneohjelmat. Monista kirjastoista saa lainaan myös erilaisia esineitä. Kirjastohenkilökunta auttaa ja neuvoo kaikissa kirjaston aineistoihin ja palveluihin liittyvissä kysymyksissä.

Useimpien kirjastojen kokoelmiin kuuluu myös digitaalista aineistoa. Kirjastojen valtakunnalliset verkkopalvelut Kirjastot.fi-sivustolla ovat kaikkien käytössä, samoin Kansalliskirjaston Finna.fi-palvelu. Oman kirjaston kautta voi tilata teoksia myös Monikielisestä kirjastosta ja näkövammaisten Celia-kirjastosta. Verkossa toimii myös Viittomakielinenkirjasto.fi.

Palvelun toteuttaa

Hämeenlinnan kaupunki

Palvelusta vastaa

Hämeenlinnan kaupunki
Tekstistä vastaa: Hämeenlinnan kaupunki
Päivitetty: 3.5.2023