suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hyrynsalmen kunta

Kirjastopalvelu

  • Palvelu
  • Hyrynsalmi
  • Julkinen palvelu

Kirjasto on ikään katsomatta kaikille avoin paikka tutustua sen kokoelmassa oleviin lehtiin, kirjoihin ja musiikkiin ja elokuviin sekä etsiä tietoa ja kokea kulttuuria. Kirjaston palveluihin kuuluvat lukusalin sanoma- ja aikakausilehdet sekä painettuina, että sähköisinä julkaisuina joita voi lukea omilta laitteitaan asiakkaille varatulta langattomalta verkolta. Asiakaskäytössä kirjastolla on tieto ...

Toimi näin

Kirjastosta lainaaminen edellyttää henkilökohtaista kirjastokorttia, jonka saa Hyrynsalmen kirjastolta. Kirjasto antaa kirjastokortin aineistojen lainaamiseen omasta kunnasta tai kirjastoyhteenliittymästä.

Korttia hakevalla henkilöllä tulee olla mukanaan henkilöllisyystodistus, passi tai muu viranomaisen antama henkilökortti. Henkilöllisyystodistuksen lisäksi kirjasto tarvitsee osoitetiedot ennen kirjastokortin luovutusta. Kirjastokorttia ei myönnetä ilman henkilökohtaista käyntiä kirjastolla. Alle 15 – vuotiaan kirjastokortti edellyttää huoltajan kirjallista suostumusta ja huoltajan henkilötunnuksen.

Kenelle ja millä ehdoin

Kirjasto on kaikille avoin paikka tutustua ja käyttää tietokantoja, kokoelmassa olevia painettuja, kuin digitaalisia julkaisuja. Julkaisujen ja aineiston lainaamiseen tarvitaan kirjastokortti. Henkilökohtainen kirjastokortti ja siihen kytketty PIN–koodi ovat lainausvälineitä kirjaston palvelupisteillä tai Kainet –verkossa.

Kirjaston ja sen kokoelmien käyttöoikeus on kaikilla, jotka noudattavat kirjaston käyttösääntöjä. Käyttösäännöt määrittelevät kirjaston käyttäjille oikeudet ja velvollisuudet. Sääntöjä noudattamattomilta henkilöt voivat menettää lainausoikeutensa.

Hyrynsalmen kirjaston omasta kokoelmasta lainaaminen on maksutonta. Kaukolainoista, kopioinnista ja seutuvarauksista peritään hinnaston mukainen erillismaksu.

Tausta ja lainsäädäntö

Palvelun toteuttaa

Hyrynsalmen kunta

Palvelusta vastaa

Hyrynsalmen kunta
Tekstistä vastaa: Hyrynsalmen kunta
Päivitetty: 15.8.2023