suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tyrnävän kunta

Kirjasto

  • Palvelu
  • Tyrnävä
  • Julkinen palvelu

Kirjasto on kaikille avoin tila, jossa on kokoelma kirjoja, lehtiä ja lainattavia tavaroita sekä palveluja.

Kirjasto antaa kaikille kuntalaisille yhtäläiset mahdollisuudet sivistyksen, kirjallisuuden ja taiteen harrastukseen tarjoamalla asiakkaiden käyttöön kattavat ja ajan tasalla olevat kokoelmat.

Tyrnävän kunnassa on yhden kirjaston lisäksi kaksi kirjakaappia.

Toimi näin

Kirjastokortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin voit hankkia lähimmässä kirjastossa. Kirjasto voi antaa kortin oman kunnan tai oman kirjastoyhteenliittymän aineistojen lainaamista varten.

Kun haet korttia, ota mukaan henkilöllisyystodistus, passi tai poikkeustapauksissa muu viranomaisen antama henkilökortti. Korttia et voi hankkia ilman henkilökohtaista käyntiä. Lapsen kirjastokorttia varten tarvitaan hakemus huoltajalta.

Virallisen aukioloajan lisäksi voit asioida Tyrnävän kirjastossa myös silloin, kun henkilökunta ei ole paikalla eli ns. omatoimiaikana. Löydät aukioloajat kunnan verkkosivulta.

Omatoimiaikana pääset kirjautumaan kirjastoon sisään sisäpihan (piipun) puoleisesta ovesta voimassa olevalla Outi-kirjastokortilla ja korttiin liitetyllä Pin-koodilla. Koodin saat kirjastosta.

Jos sinulla on kysyttävää kirjastosta, soita kirjastonhoitajalle, kirjastovirkailijalle tai kulttuuri- ja vapaa-aikajohtajalle.

Kenelle ja millä ehdoin

Kirjastossa voit vierailla vapaasti ja käyttää aineistoja, kuten lehtiä, kirjoja ja digitaalisia aineistoja, sähköisiä lehtiä ja tietokantoja. Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti, jonka numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena käytettäessä sähköisiä palveluja.

Kaikilla kirjastoilla on omat käyttösääntönsä. Niissä määritellään käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet.

Tausta ja lainsäädäntö

Kirjasto on kaikille avoin kohtaamispaikka ja kulttuurikeskus. Siellä on tarjolla lehtiä, kirjoja, musiikkia, elokuvia ja muita aineistoja, joihin voit tutustua paikan päällä tai lainata kotiin. Kirjaston tiloissa voit opiskella, harrastaa ja oleskella. Siellä järjestetään myös opastuksia, neuvontaa, tapahtumia ja näyttelyitä. Kirjastoissa on käytössä langaton verkko, tietokoneita ja yleisimmät tietokoneohjelmat. Monista kirjastoista saa lainaan myös erilaisia esineitä. Kirjastohenkilökunta auttaa ja neuvoo kaikissa kirjaston aineistoihin ja palveluihin liittyvissä kysymyksissä.

Useimpien kirjastojen kokoelmiin kuuluu myös digitaalista aineistoa. Kirjastojen valtakunnalliset verkkopalvelut Kirjastot.fi-sivustolla ovat kaikkien käytössä, samoin Kansalliskirjaston Finna.fi-palvelu. Oman kirjaston kautta voi tilata teoksia myös Monikielisestä kirjastosta ja näkövammaisten Celia-kirjastosta. Verkossa toimii myös Viittomakielinenkirjasto.fi.

Palvelun toteuttaa

Tyrnävän kunta

Palvelusta vastaa

Tyrnävän kunta
Tekstistä vastaa: Tyrnävän kunta
Päivitetty: 26.5.2023