suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sysmän kunta

Kirjasto

  • Palvelu
  • Sysmä
  • Julkinen palvelu

Lainattavan kokoelman lisäksi kirjastossa on monipuolisesti erilaisia tiloja pienryhmien kokoontumisiin sekä hiljaiseen työskentelyyn. Voit kopioida, tulostaa ja skannata monitoimilaitteella. Lisäksi kirjastossa on mahdollisuus katsoa tv:tä ja elokuvia sekä käyttää digitointilaitteita.

Sysmän kirjastossa voi asioida omatoimisesti silloinkin kun henkilökunta ei ole paikalla. Omatoimiasiointi ede ...

Toimi näin

Kirjastokortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin voit hankkia lähimmässä kirjastossa. Kirjasto voi antaa kortin oman kunnan tai oman kirjastoyhteenliittymän aineistojen lainaamista varten.

Kun haet korttia, ota mukaan henkilöllisyystodistus, passi tai poikkeustapauksissa muu viranomaisen antama henkilökortti. Korttia et voi hankkia ilman henkilökohtaista käyntiä. Lapsen kirjastokorttia varten tarvitaan hakemus huoltajalta.

Sama kirjastokortti oikeuttaa lainaamaan kaikista Päijät-Hämeen kirjastoista. Kun haet korttia, ota mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. Voidaksesi käyttää Lastu-verkkokirjastoa, lainausautomaatteja ja asioida omatoimiajalla, tarvitset myös PIN-koodin, joka tallennetaan asiakastietoihisi.

Kenelle ja millä ehdoin

Kirjastossa voit vierailla vapaasti ja käyttää aineistoja, kuten lehtiä, kirjoja ja digitaalisia aineistoja, sähköisiä lehtiä ja tietokantoja. Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti, jonka numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena käytettäessä sähköisiä palveluja.

Kaikilla kirjastoilla on omat käyttösääntönsä. Niissä määritellään käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet.

Omatoimiajalla asioidaksesi sinun tulee käydä henkilökohtaisesti kirjastossa allekirjoittamassa asiakassopimus, jossa hyväksyt omatoimiasioinnin ehdot. Ilman sopimuksen allekirjoittamista ei omatoimiajalla pääse kirjastoon sisälle. Alle 18-vuotiaiden asiakassopimukseen vaaditaan myös huoltajan allekirjoitus.

Tausta ja lainsäädäntö

Kirjasto on kaikille avoin kohtaamispaikka ja kulttuurikeskus. Siellä on tarjolla lehtiä, kirjoja, musiikkia, elokuvia ja muita aineistoja, joihin voit tutustua paikan päällä tai lainata kotiin. Kirjaston tiloissa voit opiskella, harrastaa ja oleskella. Siellä järjestetään myös opastuksia, neuvontaa, tapahtumia ja näyttelyitä. Kirjastoissa on käytössä langaton verkko, tietokoneita ja yleisimmät tietokoneohjelmat. Monista kirjastoista saa lainaan myös erilaisia esineitä. Kirjastohenkilökunta auttaa ja neuvoo kaikissa kirjaston aineistoihin ja palveluihin liittyvissä kysymyksissä.

Useimpien kirjastojen kokoelmiin kuuluu myös digitaalista aineistoa. Kirjastojen valtakunnalliset verkkopalvelut Kirjastot.fi-sivustolla ovat kaikkien käytössä, samoin Kansalliskirjaston Finna.fi-palvelu. Oman kirjaston kautta voi tilata teoksia myös Monikielisestä kirjastosta ja näkövammaisten Celia-kirjastosta. Verkossa toimii myös Viittomakielinenkirjasto.fi.

Palvelun toteuttaa

Sysmän kunta

Palvelusta vastaa

Sysmän kunta
Tekstistä vastaa: Sysmän kunta
Päivitetty: 30.1.2024