suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuusamon kaupunki

Kirjasto- ja tietopalvelut

  • Palvelu
  • 15 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kuusamossa palvelevat pääkirjaston lisäksi kirjastoauto Raito sekä oppilaitoskirjasto Naturpolis lukiolla. Osana OUTI-kirjastokimppaa Kuusamon kirjasto tarjoaa asiakkaidensa käyttöön myös muiden OUTI-kirjastojen valikoimat. Lainattavana on myös luontokuvatauluja 3 kk:n laina-ajalla. Pääkirjastossa on asiakaskäytössä skanneri/tulostin, kopiokone, VHS-digitointilaite, mikrofilmien lukulaite, ja kirkasvalolaite. Kirjaston kotiseutukokoelmaan kerätään Kuusamoa koskevaa tietopuolista aineistoa, kuusamolaisten kirjailijoiden kaunokirjallisia teoksia sekä muita kuusamolaisia julkaisuja. Kotiseutukokoelmassa on mikrofilmattuina Koillissanomien vuosikerrat sekä sukututkimusaineistoa. Kirjastossa järjestetään satutuokioita ja säännöllisesti kokoontuvat myös kirjallisuuspiiri ja sukkapiiri. Tapahtumista tiedotetaan kirjaston facebook-sivulla ja kotisivulla.

Toimi näin

Aineisto lainataan OUTI-kirjastokortilla. Ensimmäinen kortti on maksuton. Asiakkaaksi rekisteröitymiseen tarvitaan henkilöllisyystodistus, alle 18-vuotiailta takaajan hyväksyntä. Kirjastokortti on henkilökohtainen. Asiakas on vastuussa kirjastokortistaan ja sillä lainatusta aineistosta sekä käyttäjätunnuksen ja salasanan käytöstä. Kirjastokortti oikeuttaa lainaamaan kaikissa OUTI-kirjastojen toimipisteissä.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamun aukiolotuntien aikana klo 8-10 kirjasto toimii itsepalveluperiaatteella. Lainaaminen tapahtuu automaatilla ja palautukset jätetään palautuslaatikkoon. Virkailijan kanssa voi asioida palvelutiskillä klo 10 alkaen.

Palvelu on maksuton.

Kaukolainat ovat maksullisia.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKuusamon kaupunki
Palvelusta vastaaKuusamon kaupunki
Alue Hailuoto, Ii, Kempele, Kuusamo, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu, Pudasjärvi, Pyhäjoki, Raahe, Siikajoki, Taivalkoski, Tyrnävä, Utajärvi
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Kuusamon kaupunki
Päivitetty: 28.10.2019