suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Kiinteistön jätehuollon ja jätteenkuljetuksen järjestäminen

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Asuinkiinteistön haltijana tai vuokralaisena, tee jätehuoltosopimus valitsemasi jätehuoltoyrityksen kanssa.

Jäteastiat on tyhjennettävä säännöllisesti. Jos jätettä syntyy vähän ja jätehuoltomääräysten mukaiset tyhjennysvälit eivät tunnu sopivilta, voit hakea tyhjennysvälin harventamista. Harventamisesta päättää jätehuoltoviranomainen kiinteistölläsi syntyvän jätteen määrän ja mm. kiinteistösi hyötyjätteiden käsittelyn perusteella.

Oulun kaupunki toimii jäteviranomaisena myös Hailuodon, Kempeleen ja Lumijoen kunnille.

Toimi näin

Kun olet hankkimassa polttokelpoisen jätteen, biojätteen tai hyötyjätteiden keräysastiaa, ota yhteyttä jätehuoltoyrityksiin. Pyydä tarjous jäteastioista ja niiden tyhjentämisestä. Tarjous kannattaa pyytää useammalta yritykseltä, sillä hinta voi vaihdella.

Katso jätehuoltoyritykset linkistä "Jätehuoltoyritysten yhteystiedot". Katso jäteastioiden tyhjennysvälit linkistä "Jätehuoltomääräykset".

Hae polttokelpoisen jätteen jäteastian tyhjennysvälin pidentämistä "Hakemus jätehuoltomääräyksistä poikkeamiseksi" -lomakkeella.

Lisätietoja voit katsoa linkistä "Jätehuollon verkkosivut" tai kysyä jätehuollosta tai jäteneuvonnasta tai asioimalla Ympäristötalossa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Kiinteistön haltijan on järjestettävä jätteiden vastaanottopaikka, josta jätteenkuljettajat voivat noutaa jätteen. Vastaanottopaikka eli jäteastia voi olla yhden tai useamman kiinteistön yhteinen (ns. kimppa). Omakotitalon sekajäteastian tyhjennys tapahtuu tyypillisesti kahden viikon välein. Mikäli kiinteistö lajittelee jätteitä kierrätykseen ja esim. kompostoi biojätteitä, tyhjennysväliä voi tarvittaessa harventaa jätehuoltomääräysten mukaisesti.

Jätteenkuljetus voi olla joko kunnan järjestämä, jolloin kunnan jätelaitos kilpailuttaa jätteenkuljetusyrityksen kiinteistöille, tai kiinteistönhaltijan järjestämä, jolloin jätteen haltija tilaa kuljetuksen itse joltakin alueella toimivalta jätteenkuljetusyritykseltä. Kunnan jätehuoltoviranomainen on päättänyt kunnan alueella käytössä olevan kuljetusjärjestelmän.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Muut vastuuorganisaatiotKempeleen kunta, Hailuodon kunta, Lumijoen kunta
Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Hailuoto, Kempele, Lumijoki, Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 17.5.2022