suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Business Oulu -liikelaitos

Kesätyösetelituki työnantajille

 • Palvelu
 • 8 kuntaa
 • Julkinen palvelu

Kun palkkaat oululaisen 15–17-vuotiaan nuoren kesätöihin, saat tukea nuoren palkkakustannuksiin 320 euroa.

Saat tuen jälkikäteen.

Kesäsetelityö kestää kaksi viikkoa. Työaika on 30 tuntia viikossa tai yhteensä 60 tuntia kesäkauden aikana. Mikäli kokonaistuntimäärä jää alle 60 tunnin, maksetaan kesätyösetelikorvaus työnantajalle tehdyn tuntimäärän suhteessa.

Työnantajana voivat toimia yritykset ...

Toimi näin

 1. Kun sopiva kesätyöntekijä on löytynyt, varmista, että hänellä on Oulun kaupungin kesätyöseteli ja että hän on oikean ikäinen käyttämään kesätyöseteliä.
 2. Sovi nuoren kanssa palkkauksesta ennen työn aloittamista. Peruspalkan tulee olla työehtosopimuksen tai yleissitovan työehtosopimuksen mukaista. Jos alalla ei ole työehtosopimusta tai yleissitovaa työehtosopimusta, maksa nuorelle vähintään 370 euron suuruista peruspalkkaa. Peruspalkan lisäksi kesätyöntekijälle tulee maksaa lomakorvaus ja huomioida mahdolliset ilta- ja viikonloppulisät.
 3. Tee nuoren kanssa kirjallinen työsopimus, josta käy ilmi kesätyön alkamis- ja päättymispäivä, tuntimäärä, työtehtävät sekä palkkaus. Tulosta työsopimuslomake. Työtapaturmavakuutuksista voit kysyä omasta vakuutusyhtiöstäsi tarkemmin.
 4. Pyydä nuorelta alkuperäinen kesätyöseteli, johon nuori merkitsee omat tietonsa.
 5. Kun kesätyö on päättynyt, maksa nuorelle palkka heti. Muistathan myös kirjoittaa nuorelle työtodistuksen kesätyöstä.
 6. Pyydä nuorelta suostumus tietojen luovuttamiseen BusinessOulun työllisyyspalveluihin (EU:n tietosuoja-asetus) kesätyösetelituen maksatusta varten.
 7. Kun olet maksanut nuorelle palkan, kirjaudu eAsiointi-palveluun ja toimi seuraavasti: täytä sähköinen kesätyösetelitukihakemus (tiedot paperisesta kesätyösetelistä) ja lisää mukaan pyydetyt liitteet.
 8. Työnantajalle maksetaan 320 euron kesätyösetelituen hakemuksen ja liitteiden perusteella. Kesätyösetelihakemus ja liitteet tulee palauttaa 31.10. mennessä eAsiointi-palvelun kautta.

Jos sinulla ei ole mahdollista käyttää eAsiointia, voit laittaa asiasta sähköpostia kesatyo(at)businessoulu.com.

Lisätietoja voit kysyä sähköpostitse kesatyo[at]ouka.fi.

Kenelle ja millä ehdoin

Kesätyösetelillä voit työllistää nuoren, jonka kotikunta on Oulu ja joka on täyttänyt 15 vuotta, mutta on alle 18-vuotias 30.4. mennessä.

Huomioithan myös, että kesätyösetelikorvausta ei makseta, jos kesätyöntekijälle ei ole maksettu ehtojen mukaista palkkaa, dokumentit ovat puutteellisia tai niitä ei ole palautettu ajoissa. Oulun kaupunkia ei voi laskuttaa kesätyösetelisuorituksesta.

Kesätyösetelitukea voit saada, jos toimit Oulussa, Hailuodossa, Iissä, Kempeleessä, Limingassa, Lumijoella, Muhoksella tai Tyrnävällä. Työnantajana voivat toimia yritykset tai kolmannen sektorin toimijat. Työnantajalla tulee olla Y-tunnus.

Kesätyössä tulee noudattaa lakia nuorista työntekijöistä.

Tausta ja lainsäädäntö

Palvelun toteuttaa

Business Oulu -liikelaitos

Muut vastuuorganisaatiot

Oulun kaupunki

Palvelusta vastaa

Business Oulu -liikelaitos
Tekstistä vastaa: Business Oulu -liikelaitos
Päivitetty: 13.4.2023