suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Business Oulu -liikelaitos

Kesätyösetelituki työnantajille

 • Palvelu
 • 8 kuntaa
 • Julkinen palvelu

Kun palkkaat oululaisen 15-17-vuotiaan nuoren kesätöihin, saat tukea nuoren palkkakustannuksiin 320 euroa.

Saat tuen jälkikäteen.

Kesäsetelityö kestää kaksi viikkoa. Työaika on 30 tuntia viikossa tai yhteensä 60 tuntia kesäkauden aikana. Mikäli kokonaistuntimäärä jää alle 60 tunnin, maksetaan kesätyösetelikorvaus työnantajalle tehdyn tuntimäärän suhteessa.

Työnantajana voivat toimia yritykset tai kolmannen sektorin toimijat.

Toimi näin

 1. Kun sopiva kesätyöntekijä on löytynyt, varmista, että hänellä on Oulun kaupungin kesätyöseteli ja että hän on oikean ikäinen käyttämään kesätyöseteliä.
 2. Sovi nuoren kanssa palkkauksesta ennen työn aloittamista. Bruttopalkan tulee olla työehtosopimuksen tai yleissitovan työehtosopimuksen mukaista. Jos alalla ei ole työehtosopimusta tai yleissitovaa työehtosopimusta, maksa nuorelle vähintään 370 euron bruttopalkka. Muista myös sopia lomien ja viikonlopputyön korvaamisesta.
 3. Tee nuoren kanssa kirjallinen työsopimus, josta käy ilmi kesätyön alkamis- ja päättymispäivä, tuntimäärä, työtehtävät sekä palkkaus. Tulosta työsopimuslomake. Työtapaturmavakuutuksista voit kysyä omasta vakuutusyhtiöstäsi tarkemmin.
 4. Pyydä nuorelta alkuperäinen kesätyöseteli, johon nuori merkitsee omat tietonsa.
 5. Kun kesätyö on päättynyt, maksa nuorelle palkka heti. Muistathan myös kirjoittaa nuorelle työtodistuksen kesätyöstä.
 6. Kun olet maksanut nuorelle palkan, hae kesäsetelituki eAsiointi-palvelulla.
 7. Kaupunki maksaa 320 euron kesätyösetelituen hakemuksen ja liitteiden perusteella. Kesätyösetelihakemus ja liitteet tulee palauttaa 31.10.2022 mennessä eAsiointi-palvelun kautta.
 8. Pyydä nuorelta ja huoltajalta suostumus tietojen luovuttamiseen BusinessOulun työllisyyspalveluihin (EU:n tietosuoja-asetus). Tulosta suostumuslomake. Lomaketta ei tarvitse palauttaa Oulun kaupungille.

Jos et voi toimittaa kesätyösetelihakemusta ja liitteitä eAsiointi-palvelun kautta, voit postittaa ne Byströmin Ohjaamoon. Kirjoita kuoreen "Kesätyöseteli".

Paperisten kesätyösetelihakemusten käsittelyaika on noin 6 viikkoa.

Lisätietoja voit kysyä sähköpostitse kesatyo[at]ouka.fi.

Kenelle ja millä ehdoin

Kesätyösetelillä voit työllistää nuoren, jonka kotikunta on Oulu ja joka on syntynyt 1.5.2004-30.4.2007 välisenä aikana.

Kesäsetelinuorelle tulee maksaa työehtosopimuksen mukaista palkkaa kesätyön ajalta. Jos alalla ei ole työehtosopimusta, tulee kesätyöntekijälle maksaa vähintään 370 euroa (brutto) kesätyöstä. Jos nuorelle on maksettu alle 370 euron bruttopalkkaa, kesätyösetelitukea ei makseta.

Kesätyösetelitukea voit saada, jos toimit Oulussa, Hailuodossa, Iissä, Kempeleessä, Limingassa, Lumijoella, Muhoksella tai Tyrnävällä. Työnantajana voivat toimia yritykset tai kolmannen sektorin toimijat. Työnantajalla tulee olla Y-tunnus.

Kesätyössä tulee noudattaa lakia nuorista työntekijöistä.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaBusiness Oulu -liikelaitos
Muut vastuuorganisaatiotOulun kaupunki
Palvelusta vastaaBusiness Oulu -liikelaitos
Alue Hailuoto, Ii, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu, Tyrnävä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Business Oulu -liikelaitos
Päivitetty: 19.1.2022