suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kauhajoen kaupunki

Kerhotoiminta

  • Palvelu
  • Kauhajoki
  • Julkinen palvelu

Maksuton varhaiskasvatuskerho on hyvä vaihtoehto perheille, joilla ei ole tarvetta jokapäiväiseen tai kokoaikaiseen varhaiskasvatukseen. Kerhotoiminta tarjoaa kaikille lapsille mahdollisuuden osallistua ohjattuun varhaiskasvatukseen, ikäistään vastaavaan toimintaan sekä sosiaaliseen vuorovaikutukseen. Niissä noudatetaan varhaiskasvatussuunnitelman mukaista monipuolista toimintaa, jossa leikillä on keskeinen merkitys. Toiminta tukee lapsen kehitystä ja oppimista sekä edistää lapsen tasapainoista kasvua ja hyvinvointia. Se on suunnitelmallista ja toteutuu vuorovaikutuksessa lasten ja vanhempien kanssa. Varhaiskasvatuskerhoissa työskentelee lastentarhanopettaja ja tarvittaessa lastenhoitaja.

Kerhot on tarkoitettu 2-5 -vuotiaille kotona hoidossa oleville lapsille ja kerhoaika on noin kolme tuntia 2-3 kertaa viikossa. Lapselle laitetaan kotoa mukaan omat pienet eväät. Lapset on vakuutettu kerhotoiminnan ajaksi.

Kerhoon osallistuminen on vaihtoehto varhaiskasvatuspaikalle eli lapsella ei voi olla samaan aikaan myönnettyä varhaiskasvatuspaikkaa päiväkodista tai perhepäivähoidosta, eikä palveluseteliä yksityiseen varhaiskasvatukseen. Perheen saama kotihoidon- tai yksityisenhoidontuki eivät ole este osallistumiselle.

Toimi näin

Kerhoihin haetaan varhaiskasvatuksen sähköisellä hakemuksella. Haettavana on kerhopaikkoja 2-3 -vuotiaiden ja 4-5 -vuotiaiden ryhmiin. Sisarukset voidaan iästä riippumatta hakea myös samaan ryhmään. Toimintakauden aikana vapautuvia paikkoja voi hakea myös kesken toimintakauden.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKauhajoen kaupunki
Palvelusta vastaaKauhajoen kaupunki
Alue Kauhajoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kauhajoen kaupunki
Päivitetty: 12.10.2021