suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Euran kunta

Kehitysvammahuollon valmentava toimintaryhmä

  • Palvelu
  • Eura
  • Julkinen palvelu

Toimintaryhmä on opiskelun kaltaista toimintaa, jossa aihealueittain käydään kokonaisuuksia läpi. Valmennus on konkreettista, kuvin, sanoin ja teoin toteutettua opetusta kuntoutusohjaajan toimesta. Valmennus suunnitellaan yksilölliset valmiutesi huomioiden ja käydään yhteistyöpalavereja vanhempiesi kanssa sekä tehdään yksilöllisiä tehtäviä. Valmennuksessa kuljet omaa polkuasi ja omaa tahtiasi. Ryhmäkoon pienuuden vuoksi varmistetaan yksilöllisyytesi. Opetusta saat puheen lisäksi kuvin, viittomin ja kommunikointivälinein.

Valmennusryhmän ohjelma koostuu kaksi kertaa viikossa tapahtuvasta lähiopetuksesta, työtaitojen harjoittelusta sekä asumisharjoittelusta. Viikko-ohjelma rakennetaan yksilöllisesti juuri sinulle. Valmentavassa toimintaryhmässä olet omien tarpeittesi mukaan niin monta vuotta kuin on tarpeen.

Lähiopetus on esimerkiksi kirjallisten tehtävien tekemistä omien taitojesi mukaan, tietokoneella työskentelyä, opintokäyntejä omassa lähiympäristössäsi, asumiseen tutustumista omassa kunnassasi, konkreettisia toiminnallisia tehtäviä mm. kodin töitä tekemällä, luontoon tutustumista ja arjentaitojen konkreettista opettelua.

Työtoiminta on työtaitojen harjoittelua, erilaisiin työtehtäviin tutustumista työvalmentajan tai ohjaajan ohjaamana kunnan toimipaikoissa tai paikallisissa yrityksissä.

Päivätoiminta on osallisuutta ja toimintakykyä ylläpitävää kuntouttavaa toimintaa päivätoiminnan henkilökunnan ohjaamana.

Tet-harjoittelu (työelämään tutustuminen) asuntolassa on järjestetty Kiukaisissa, jossa asuntolan henkilökunta ohjaa ja opastaa sinua kodinomaisiin töihin ja askareisiin. Harjoittelupaikkaan tutustut pikkuhiljaa opintokäynnein lähiopetuspäivinä.

Ryhmän keskeisinä tavoitteina on tukea sinua mahdollisimman itsenäiseen elämään, omiin valintoihin ja yhteiskuntaan osallistuvaksi sekä vahvistaa vaikutusmahdollisuuksiasi omista lähtökohdistasi ja ylläpitää opiskelutaitojasi sekä jo olemassa olevia akateemisia taitojasi.

Toimi näin

Ryhmään hakeudut vammaispalvelutyöryhmän kautta. Ota yhteyttä kuntoutusohjaajaan puhelimitse.

Kuntoutusohjaaja saa tiedon erityiskouluihin hakevista peruskoulun päättävistä oppilaista ja hän osallistuukin kanssanne jatko-opiskelupaikan hakemiseen.

Jo kevään aikana kuntoutusohjaaja saa tiedon niistä, jotka eivät ole saaneet jatko-opiskelupaikkaa, joten hän tietää ketkä tarvitsevat valmentavan toimintaryhmän toimintaa seuraavana lukuvuotena.

Kenelle ja millä ehdoin

Valmentava toimintaryhmä on tarkoitettu kehitysvammaisille nuorille aikuisille ja muille erityisnuorille, jotka odottavat jatko-opintopaikkaa tai valmentautuvat itsenäiseen elämään ja työhön.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaEuran kunta
Palvelusta vastaaEuran kunta
Alue Eura
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Euran kunta
Päivitetty: 23.6.2021