suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Kehitystyö varhaiskasvatuksessa

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Kehittämistyömme tavoitteena on vahvistaa, luoda ja juurruttaa pedagogisia toimintatapoja, löytää yhteistyömahdollisuuksia muiden toimijoiden kanssa sekä kehittää palveluita niin, että ne vastaavat kuntalaisten tarpeisiin entistä paremmin.

Pedagogisen kehittämisen lähtökohtana ovat voimassa olevat esiopetuksen opetussuunnitelma, varhaiskasvatussuunnitelma ja varhaiskasvatuslaki. Palvelujen kehittämisen tavoitteena on tehostaa palvelutuotantoa ja samalla monipuolistaa palvelurakennetta niin, että palvelut vastaavat entistä paremmin kuntalaisten tarpeisiin.

Vantaan varhaiskasvatus kehittää toimintaansa myös erilaisilla hankkeilla. Käynnissä olevilla kehittämishankkeilla vahvistetaan, luodaan ja juurrutetaan pedagogisia toimintatapoja. Varhaiskasvatuksen kehittämishankkeita toteutetaan yhteistyössä muun muassa perusopetuksen ja liikuntapalveluiden, kulttuuripalveluiden sekä muiden toimijoiden kanssa.

Kehittämistyötä toteutetaan myös erilaisilla tutkimuksilla ja opinnäytetöillä. Tutkimuksiin ja opinnäytetöihin tarvitsee hakea tutkimuslupaa, johon määritellään tutkimuksen tarkoitus ja tavoite, menetelmät ja tutkimuksen kohde sekä aikataulu.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 28.11.2021