suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala, Helsingin kaupunki

Kaupunginmuseon opetuspalvelut

  • Palvelu
  • Helsinki
  • Julkinen palvelu

Museo tarjoaa opetuspalveluita kaikenikäisille oppijoille: päiväkodeille, kouluille, oppilaitoksille, yliopistoille sekä erilaisille järjestöille, yhdistyksille ja kerhoille. Museo tukee myös maahanmuuttajien juurtumista uuteen kotimaahan. Museolehtorit opastavat tilauksesta ryhmiä museon näyttelyissä, ja heiltä voi tilata myös tausta-aineistoa itsenäisiä opintokäyntejä varten. Opastuksia voidaan räätälöidä opettajien toivomusten mukaan. Lisäksi tarjolla on toiminnallista ja elämyksellistä ohjelmaa, teemaopastuksia ja työpajoja.

Päiväkotien, koulujen ja oppilaitosten opintokäynnit museoon ovat ilmaisia. Museokäynti kannattaa varata hyvissä ajoin museolehtoreilta.

Yhteystiedot:

hkm.peda(at)hel.fi

Tausta ja lainsäädäntö

Museotoiminnan tavoitteena on ylläpitää ja vahvistaa väestön ymmärrystä kulttuurista, historiasta ja ympäristöstä. Museot ovat avoimia kaikille.

Museot huolehtivat kulttuuri- ja luonnonperinnön tallentamisesta ja säilyttämisestä tuleville sukupolville. Samoin museot jakavat näyttelyillä ja julkaisuilla tietoa yleisölle sekä harjoittavat tutkimusta ja opetusta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHelsingin kaupunki
Palvelusta vastaaKulttuurin ja vapaa-ajan toimiala, Helsingin kaupunki
Alue Helsinki
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala, Helsingin kaupunki
Päivitetty: 17.8.2022