suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasalan kaupunki

Kaupungin vuokrataloyhtiön asunnot

  • Palvelu
  • Kangasala
  • Julkinen palvelu

Kangasalan omistamista vuokra-asunnoista huolehtii pääasiassa Kiinteistö Oy Taloherttua. Kiinteistö Oy Taloherttua on kaupungin kokonaan omistama yhtiö, jonka perustehtävänä on Kangasalan kohtuuhintaisen vuokra-asuntotarpeen tyydyttäminen. Vuokra-asuntojen painopiste on läntisen Kangasalan nauhataajamassa, mutta niitä on myös kaupungin pohjoisosassa Ruutanassa ja itäosissa Sahalahden ja Kuhmalahden taajamissa

Suurin osa Kiinteistö Oy Taloherttuan asunnoista on ARA-vuokra-asuntoja, joten asukasvalinta tapahtuu tiettyjen sosiaalisten kriteerien mukaisesti. Suurin osa vuokra-asuntokohteista on asuinkiinteistöjä, mutta joukossa on myös palvelutaloja. Palvelutaloissa noudatetaan ARA:n erityisryhmien asukasvalintaa.

Toimi näin

Vuokra-asuntoa haetaan sähköisesti Kiinteistö Oy Taloherttuan nettisivujen kautta tai täyttämällä paperinen hakemus Herttuan Kiinteistöpalvelun toimistolla.

Kenelle ja millä ehdoin

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKangasalan kaupunki
Palvelusta vastaaKangasalan kaupunki
Alue Kangasala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kangasalan kaupunki
Päivitetty: 30.4.2020