suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kauhajoen kaupunki

Kaupungin vuokra-asunnot

  • Palvelu
  • Kauhajoki
  • Julkinen palvelu

Kauhajoen kaupungin suoraan omistamia vuokra-asuntoja voi tiedustella kaupungin asuntosihteeriltä. Kaupungin omistaman vuokrataloyhtiön (Kauhajoen asunnot Oy) vuokra-asuntoja välittää Suupohjan Tili-Isäntä, jolla on suurin osa Kauhajoen vuokra-asunnoista. Muita vuokra-asuntovälittäjiä ovat mm. Kiinteistö Oy Vainiotalot, Kiinteistö Oy Kauhajoen Rinnekartano sekä kiinteistövälittäjät: Kiinteistö ja ...

Toimi näin

Valtion tukemat arava- ja korkotukiasunnot vuokrataan asuntoa eniten tarvitseville. Vaikka tulorajoja ei enää ole, itse tuloarvostelu ei ole kuitenkaan poistunut. Hakijaruokakunnan tulot kuuluvat edelleenkin asukasvalintaperusteisiin tasavertaisena tekijänä asunnontarpeen ja varallisuuden kanssa. Kaikki edellä mainitut seikat otetaan huomioon asetettaessa hakijoita etusijajärjestykseen.

Varallisuusrajan ylittäjilläkin on mahdollisuus saada asunto sellaisissa tapauksissa, kun muita kiireellisiä asunnonhakijoita ei ole. Asukasvalintaperusteisiin voi tarkemmin tutustua Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n ja Ympäristöministeriön vuokra-asuminen sivustoilla.

Kaupungin verkkosivuilta osoitteesta www.kauhajoki.fi/asuminen ja rakentaminen löytyy yhteystietoja, joista voi tiedustella Kauhajoella sijaitsevia vuokra-asuntoja.

Kenelle ja millä ehdoin

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Tausta ja lainsäädäntö

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.

Palvelun toteuttaa

Kauhajoen kaupunki

Palvelusta vastaa

Kauhajoen kaupunki
Tekstistä vastaa: Kauhajoen kaupunki
Päivitetty: 11.10.2022