suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kannuksen kaupunki

Kaupungin vuokra-asunnot

  • Palvelu
  • Kannus
  • Julkinen palvelu

Kannuksen Vuokra-Asunnot Oy vastaa Kannuksen kaupungin ja Kannuksen Vuokra-Asunnot Oy:n huoneistojen vuokrauksesta.

Toimi näin

Täytä ensin asuntohakemus. Sen voi täyttää sähköisesti. Hakemuslomakkeita saa myös asuntopalvelutoimistosta ja kaupunginviraston neuvonnasta. Hakemuksen liitteenä tulee olla kaikkien huoneistoon muuttavien yli 18-vuotiaiden tulo- ja verotustodistukset. Jos liitteet puuttuvat, hakemus on puutteellinen eikä sitä käsitellä.

Palauta hakemus liitteineen asuntopalvelutoimistoon. Hakemuksesi on voimassa 4 kk. Sen jälkeen, jos asuntoa ei ole pystytty järjestämään, voit jatkaa hakemuksesi voimassaoloaikaa puhelimitse.

Jos kuitenkin löydät muualta asunnon, muista peruuttaa meille jättämäsi asuntohakemus.

Odota, että asuntopalvelutoimistosta otetaan yhteyttä. Kun halutunlaista asuntoa voidaan tarjota, asuntopalvelutoimistosta otetaan yhteyttä.

Kenelle ja millä ehdoin

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.

Perustiedot

Palvelusta vastaaKannuksen kaupunki
Alue Kannus
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kannuksen kaupunki
Päivitetty: 3.8.2021